recenze

Damage Control

Damage Control

Což takhle si vyzkoušet pořádné a zároveň i lehce netradiční demoliční derby v praxi? Díky dnešní gamesce tu možnost mít budete a rovnou vám říkám, že nudit se rozhodně nebudete, a to i přesto, že náplň je poměrně prostá.
Možná si vzpomínáte na poměrně starší, leč velmi zajímavou komerční gamesku Destruction Derby, která nabídla možnost pořádně se odreagovat a nabídnout vám solidní porci zábavy. Nepochybuji o tom, že se samotný nápad poprvé objevil už dříve, přesto to nevadí. Důležité je, že potenciál, který v sobě skrýval, dokázalo později využít i spousta dalších autorů. Třeba takový Grey Olwitt, jehož Demolition Dumpout už nějaký ten pátek zdobí náš rozsáhlý archív. Dnešní kousek má ale na starosti úplně někdo jiný. Jedná se o počin od autorů z institutu DigiPen, a to, že se jedná o mimořádně plodné uskupení, nemá myslím smysl nějak zvláště zdůrazňovat, protože hry jako AtmoSphere, Narbacular Drop či třeba Rumble Box myslím mluví za vše.

DigiPen dbá ve většině případů na originalitu, ale dost také sází na hratelnost. S tou první vlastností to nebude zase až tak horké, protože i když hra nabízí nové prvky, pořád to už je jen vylepšení již zaběhnutých věcí. S druhým prvkem to už bude veselejší. Hratelnost je zde totiž opravdu výborná a i když zpočátku budete možná lehce zrazeni tím, že gameska někdy nereaguje tak, jak byste očekávali, postupně si na vše zvyknete a budete chtít stále více a více. Jistě proto nepohrdnete kvalitním multiplayerem, který je založen na rodině protokolů TCP/IP, takže zkušenějším z vás je jistě patrné, že si budete moci zahrát jak po lokální síti, tak i po internetu. Protože se ale jedná o lehce náročnější titul, druhou variantu doporučuji pouze v případě, budete-li si jistí svým připojením a hlavně dobou své odezvy, protože jinak by mohly vzniknout poměrně solidní komplikace.

Vrhněme se ale na samotnou náplň. Úkol jsme lehce nastínili už v úvodu, nyní si ho trochu doplníme. Budete muset likvidovat svého či své soupeře. To podle toho, kolik vás bude celkově hrát. Maximum je ale osm lidí. Můžete do nich žduchat, přejíždět je, ale v takových případech musíte počítat s tím, že i vaše „plavidlo“ bude více než hodně poškozeno. Mnohem lepší variantou je využít možností svého mechanika a na svého motoristického miláčka dokoupit extra prvky. Pozornost doporučuji zaměřit zejména na zbraně. Budete-li disponovat slušným finančním obnosem (což z počátku budete), není problém si koupit hned čtyři prostředky, lišící se svým účinkem. Pokud chcete i tak trochu investovat, jistě nepohrdnete celkem solidními defenzivními prvky. Vyřádit se pak můžete na jedné ze tří map. Rád bych vás také upozornil na to, že není zase až tak důležité, kolikrát svého soupeře zničíte jako kolik kovových matek v průběhu sesbíráte. Budete totiž mít k dispozici časový limit a jakmile uplyne, vyhrává ten, kdo jich na konci bude mít více. S AI vítězit nebude zase až takový problém, ale ta pravá řezba začne až v multiplayeru, kdy se někdy budete až neskutečně moc snažit, abyste svého soupeře přechytračili.

Zpracování je samozřejmě více než kvalitní, což ale u DigiPenu není nic neobvyklého, protože tento institut si už pár let v tomhle drží více než pěkný standard. Nemá smysl ale dnešní recenzi nějak natahovat. Chcete-li se příjemně odreagovat, pak ve stažení problém rozhodně nevidím a pokud ne, pak zde máte gamesku, která rozhodně stojí za pozornost, a to nejen v případech, kdy nebude mít co hrát. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Triple T | 21.04.06 v 15:00

Mr.NoBody, VenOm: Mi ten link fungoval - staci se tam jenom proklikat pres formular.

VenOm | 20.04.06 v 21:05

Nefunguje vam LINK!

Mr.NoBody | 20.04.06 v 20:06

Funguje vam link na download?


galerie

Damage Control Damage Control Damage Control Damage Control Damage Control

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce