recenze

Asteroids 3D

Asteroids 3D

Ve Vesmíru je opět rušno, kde jen nahlédnete, je k vidění obrovská spousta všemožných meteoritů a na vás je samozřejmě všechny tyto tělesa zlikvidovat. K dispozici budete mít poměrně zajímavou meziplanetární kocábku, tak jen směle do toho.
Je tomu již pěkných pár let co se na světe objevila poprvé hříčka, v níž bylo vaším úkolem likvidovat všudypřítomné asteroidy a v podstatě se odstartovala éra nového typu her. Pravdou sice zůstává, že tato éra nebyla tak slavná jako ta tetrisácká či pacmanovská, přesto není pochyb o tom, že si své příznivce našla.

Mluvíme samozřejmě o hře Asteroids. Osobně se přiznám, že jsem se spíše setkával s pojmem Disasteroid (Disasteroid 3D, Dispersion, atp), přesto to nemění nic na tom, že dnešní kousek je mu velice podobný. Oč vlastně tedy jde? V podstatě jen budete muset ve stanoveném časovém limitu likvidovat asteroidy. Že vám to přijde snadné? V tom případě mějte na paměti fakt, že byť jen sebemenší náraz do těchto vesmírných „šutrů“ vás velmi nepěkně poškozuje a nebudete-li trochu opatrní, pak bohužel se můžete se svojí lodičkou loučit, protože vám jako neřízená střela zmizí v hlubinách Vesmíru. V tomhle ohledu je výhodou že se kolem nepotulují nepřátelé, kteří by se vás za každou cenu snažili zlikvidovat. Vy se tak můžete soustředit pouze na samotnou likvidaci meteoritů.

Jediným vaším protivníkem bude čas. Ten bohužel ubíhá setsakramentsky rychle a vy se tak budete muset dosti snažit. Naštěstí jsou veškeré vaše cíle znázorněny, takže nepochybuji o tom, že se bez obav trefíte. Jakmile se vám ve stanoveném čase podaří zasáhnout všechny zadané objekty, automaticky dostanete nové zadaní a musíte své snažení zopakovat. Cílem je samozřejmě zůstat na živu co možná nejdéle. Výhodou je, že vaše loď je plně mobilní, takže se můžete přesunout dle libosti prakticky kdekoliv, ovšem doporučuji se zdržovat v blízkosti všech asteroidů, pokud samozřejmě nechcete ztrácet svůj drahocenný čas. Pokud vám pouze tento výpis připadá dosti stereotypní, pak máte bohužel pravdu, ale gameska skutečně nic dalšího nenabízí. Bude tedy záležet hlavně na tom jak daleko se ve hře dostanete a kolik bodů při tom nahrajete.

Naštěstí budete mít poměrně slušný doprovod v podobě slušného trojrozměrného zpracování. I když jsme hru zařadili mezi vesmírné střílečky, díky faktu, že v ní nenarazíte na žádného protivníka, je spíše vše pojato arkádově, což je výhodné zejména pro ty, kteří hledají slušnou odreagovačku. Pro ně je titul jako stvořený. Vás ostatní titul nejspíše velmi rychle omrzí.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

71 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

niki | 05.05.06 v 20:25

no je to skvela hra


galerie

Asteroids 3D Asteroids 3D Asteroids 3D Asteroids 3D Asteroids 3D

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce