recenze

Sub Destroyer

Sub Destroyer

Čím to, že druhá světová probíhala poměrně rovnoměrně na souši, ve vzduchu i na vodě, ale her s mořskou tematikou je tak málo? Bůh ví, nicméně je velmi dobře, že se tu díru čas od času někdo snaží zacelit. Stahujte dva dny "starou" novinku z kuchyně českého Radegsoftu!
Čerstvé (opravdu velmi čerstvé...) dílko od Radegsoft je povedenou gamemakerovou variací komerčního Sub Huntera. Dostanete do rukou křižník, který je ovšem trnem v oku silám všeho druhu. Z hloubi moře to budou ponorky a torpédoborce, ze vzduchu letadla, vrtulníky... Přirozeně že se jim nepostavíte jen tak s prázdnýma rukama. To určitě ne, k dispozici máte čtyři zbraně do různého druhu nepohody, od výbušných sudů třeba až po podstatně dražší jadernou nálož.

Munice je přímo ve hře doprovázena podivným nákupním systémem, jenž bych osobně viděl raději bokem a v klídku před každou ze 26 misí. Ovládání šlo jistě vyřešit lépe, ale to jsou tak jediné pihy na kráse Sub Destroyera. Podstatně lépe už vypadá myšlenka rychlostního upgradu vaší kocábky, protože hlavně ze začátku je leckerá ponorka rychlejší než váš mnohatunový miláček. Do hry je dokonce zabudován zajímavý systém času, který se řídí hodinami ve vašem systému... Takže chcete-li náhodou večerní bitvu a venku právě svítí slunce, stačí jen posunout vaše kukačky o pár hodin dál či zpět. :-) Přestože byla hra tvořena v grafickým orgiím nepřejícím GameMakeru, vypadá solidně a svůj účel plní. Zvuková smyčka je dobrá hlavně v menu, ve hře už jsem si jí vůbec nevšímal.

Takže? Obdivovatelé her jako Sub Hunter jistě nepřečetli ani řádku a ihned skočili po downloadu. Sub Destroyer ale určitě pobaví i všechny ostatní tvory, se kterýma to u filmů jako Hon na ponorku nijak nelomcuje. Jako mnoho freewarovek před ním a jistě i po něm, má svoje chybky, které ale Sub Destroyeru nohy nijak výrazně nepodrážejí. Zatím pravděpodobně nejlepší hra mladého Radka Jakla. Jako odpovídající alternativu tady máte téměř totožný, leč o pár měsíců starší Submariner...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Radek Tomášek | 22.03.06 v 09:18

Myslim, ze se nemusite obavat...

Honza | 22.03.06 v 08:45

Tato hra nevypadá špatně ale já se bojím že tam bodou vyry.


galerie

Sub Destroyer Sub Destroyer Sub Destroyer Sub Destroyer

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce