recenze

Alien Breed 2005 Obliteration

Alien Breed 2005 Obliteration

Od vynálezu onoho geniálního tvora, je slovo "alien" nezvykle populární. Nehledě na licenci Foxů téměř po tři dekády vycházejí filmy, knihy i hry, věrně či nevěrně zobrazující alien universe. Občas se stane, že z davu vyplave nějaká ta libovka jako AvP, nebo... amigácký Alien Breed!
Už je to skoro šestnáct let, co ušil Team 17 na míru strojům Amiga pokrokovou a vizuálně neuvěřitelně našlapanou 2D střílečku plnou emzáků, bludišť a chodeb potetovaných slizem. O pět let později se dočkal fešného trojzrozměrného doomovského zpracování a po dalších deseti nafasoval prozměnu nový, opravdu fešný 2D kabátek.

Poděkovat za to můžete člověku, skrývajícím se pod zběsilým nickem Flash Jester Punk, který pro Alien Breed udělal zřejmě to nejlepší co mohl: nechal kromě grafiky a zvuků vše na svém místě. Jste-li tedy čistě náhodou mladšího letopočtu a výraz "amigácká pařba" vám mnoho neříká, ba dokonce kouzlí úsměv na rtech, vřele doporučuji navštívit autorovu homepage a rychle se přiučit! Nevím přesně, jestli je to bloudění po větracích šachtách a koridorech pořád tak in, ale jedno je jisté: Jester a jeho parta rozhodně nic nezkazili.

Rozhodně tedy stahujte! Už proto, že legendy se mají ctít, kór když jsou jen vzácně "remejkované". Klidně vám můžu dát jako výbornou alternativu třeba Starship Trooper nebo fenomenální Alien Arenu a vy si pořád půjdet za svou modlou. Team 17 už ji dávno opustil a založil mezitím neméně proslulý kult kolem agesivních červíků, přesto se ale Alien Breedu pořád někdo drží. Což je pro nás jen a jen dobře. Přeji co nejpříjemnější vzpomínání...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Joraell | 23.03.06 v 23:57

Nkde mam snad jeste i ten plakat co je na uvodnim obrazku Kterej je originalne az prave z one 3D verze teto hry :)

Joraell | 23.03.06 v 23:53

Jo to byly doby kdy jsem tohle paril s kamaradem na Joysticku klavesce na Amize :) jooooo to byly doby :)


galerie

Alien Breed 2005 Obliteration Alien Breed 2005 Obliteration Alien Breed 2005 Obliteration Alien Breed 2005 Obliteration

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce