recenze

Galaxian

Galaxian

Dnešní hra je předělávkou stejnojmenné gamesky z roku 1979, která pochází z dílen Namca. Pokud nevíte, o co se jedná, čemuž se rozhodně divit nebudu, tak vězte, že se jedná o vesmírnou střílečku se vším všudy.
Koncept dnešní hry jsme mohli vidět na mnoha platformách. Já osobně jsem se s ním poprvé setkal na videohrách, u kterých jsem mimochodem strávil spoustu času. Později se hra objevila i na automatech, počítačích a Play Station (který mimochodem nesnáším). O jaký koncept se tedy jedná?

Velice jednoduchý, možná až primitivní. Na vrchní části obrazovky se nachází formace nepřátelských lodí, která se průběžně doplňuje o vámi zastřelené kusy. Lodě tam ovšem nezůstanou navěky a tak se v menších partách obrátí proti vám a vy je musíte postřílet dříve, než to udělají oni, což ale není tak jednoduché, jak se může zdát. Nejen že jsou v početní převaze, ale disponují i větší kadencí zbraní. Zatímco vy můžete vystřelit, až předchozí střela zasáhne cíl či zmizí z obrazovky, enemáči to do vás kropí, jako by se nechumelilo. Netřeba dodávat, že hra je docela těžká a k jejímu pokoření budete potřebovat spousty času strávení cvičením.

Audiovizuálně není hra nijak úchvatná, spíše se drží retro stylu, a proto je hra jak graficky, tak zvukově zpracována jen minimálně. Přesto je ale Galaxian vcelku zábavným remakem, to ovšem nezaručuje, že se budou bavit všichni. Nepřítomnost jakýchkoliv novinek a originality sráží gamesku do vod lehce nadprůměrných her.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

NADĚJE

NADĚJE | 23.02.15 v 06:06

zábava je to nesmírná, stříleti plavidla vesmírná :)

starej hráč | 06.06.06 v 22:12

tahle hra mi udělala i přes svou jednoduchost velkou radost... zaspomínal jsem na to když se to mastilo za dvě kačky v maringotce...


galerie

Galaxian Galaxian Galaxian

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce