recenze

Marble Run

Marble Run

Marble Run je zvláštní hra... Spojuje totiž v jedno dva žánry. Míčové hry, které odedávna lákají davy, a závody, které dělají to samé. Jaký je výsledek hry, kde si jedna malá červená kulička hraje na Michaela Schumachera? Překvapivě dobrý!
V téhle poměrně netradiční, jinak ale vrcholně zábavné 3D hře se dostanete do role míčku soupeřícího proti času, překážkám a především vašim pomalým prstíkům. Možná vám to zní jednoduše a ono to prvních pár směn jednoduché je, jenže časem se překážky stanou ještě zákeřnějšími a limity přitvrdí. Tak například bez urychlovačů, které zde fungují podobně jako oxid dusíku v Need for Speed Underground, skutečně nedáte ani ránu - chraň vás pánbůh minout jen jednu! Hříčka od jistého Alexe Rivy si to ale může dovolit, neboť narozdíl od mnohé šedé konkurence její obtížnost nezevšední, naopak. Všech 27 levelů ve třech místnostech představuje vždy kousek nové zábavy.

Ačkoli je Marble Run spíše čerstvějšího data vydání (konkrétně prosinec 2004), jeho trojrozměrná grafika především v nižším rozlišení tak trochu evokuje doby, kdy byl 3D akcelerátor jen vlhkým snem těch největších snílků. Ve hře mi to ale vlivem adrenalinu v žilkách kupodivu vůbec nevadilo. :-)

Co závěrem? Pokud jste jen vzdáleně hraví a soutěživí a nevadí vám, že támhleten přepixelovaný nesmysl vypadá třikrát líp než nějaké retro, stahujte! Moc lepších alternativ tentokrát není (možná Atmosphere...), a to je pro Marble Run jen a jen dobře.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Marek Fišer | 09.04.06 v 14:13

Vidím, že čtenář projevil správný odhad :)

Michael rulezz!

antischumacher | 29.03.06 v 20:41

verim, ze autor recenze je nejspis michaelovym fanouskem, bohuzel ja zaprisahly mclarenak si uz z principu tuhle hru nemuzu zahrat :-)


galerie

Marble Run Marble Run Marble Run Marble Run