recenze

Necrospace 2

Necrospace 2

Další z řady neoriginálních vesmírných stříleček či zářící klenot mezi klenoty? Parádní grafika, úchvatná hratelnost a boží audiovizuální zpracování dává tušit, že Necrospace 2 bude patřit spíše do druhé jmenované kategorie.
Dnešní hra není o ničem jiném, než o záchraně světa před šmejdem a šutry z vesmíru. A aby bylo klišé dovršeno, vše skončí dobře, a vy tak budete žít šťastně až do smrti. Ne tak horké to není, už jen dokončení hry je velice obtížné, a tak se budete muset pořádně ohánět, aby z vašeho vesmírného plavidla nezbyla hromada kouřících trosek.

Ano, je tomu tak. NS 2 je skutečně z vesmírného prostředí, kterým budete proplouvat se svým létajícím korábem. Vaším úkolem je zničit všechny asteroidy a později i ufouny, ale trochu jinak, než jsme byli doposud zvyklí. Obrazovka je statická, tudíž se nepohybuje doleva, doprava, nahoru či dolů, ale jakmile dosáhnete okraje, objevíte se na druhé straně. Další změnou oproti normálu je absence brzdy. Můžete tak pouze přidávat plyn a nebo jet pouze na setrvačnost – díky tomuto faktu se hra stává značně obtížnější, ale i hratelnější. Jakýkoliv náraz vás samozřejmě zpomalí, stejně taky přijdete o značnou část zdraví. Naštěstí se můžete nepřátelům bránit pomocí laserů, který můžete vylepšovat na účinnější a jednou za čas se na vás usměje štěstí v podobě rakety.

Ne vždy ovšem bojujete pouze proti asteroidům, ale i proti lodím vám podobným, pokud si samozřejmě zvolíte příslušnou variantu z nabízené čtveřice. Další dva zbývající nabízejí možnost hrát tak dlouho, dokud neumřete a výsledný nahraný čas se zapíše do tabulky, nebo sledovat, jak se dva boti mydlí mezi sebou, aniž by jste mohli jakkoliv zasáhnout (netřeba dodávat, že je to značná nuda, a proto by neměla být vůbec spouštěna, natožpak sledována).

Co se týče grafiky, tak ta je naprosto dokonalá a jediná výtka by snad směřovala jen ke špatné textuře na asteroidech, jinak není vůbec, co vytknout, což je super! Hudba je ještě dokonalejší než grafika sama, a to už je co říci. Jedná se o metalové skladby, kteréžto proplétají celou hru v hojném množství. Dnešní kousek tak vřele doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Monty | 24.04.06 v 12:54

je to vlastně remake stařičký, ještě skoro osmibitový.. úplně stejný hry :)


galerie

Necrospace 2 Necrospace 2 Necrospace 2 Necrospace 2 Necrospace 2