recenze

Krkal

Krkal

Máte-li rádi logické hříčky, pak byste možná měli zbystřit své zraky. Krkal je sice postarším dílkem z domácích luhů a hájů, nicméně i tak se jedná o podařený titul hodný vaší pozornosti. Proto neváhejte a ihned stahujte...
Krkal je již značně postarší hříčkou od dnes již neexistujícího Krkal Teamu, nicméně stále má hráčům mnoho co nabídnout ještě dnes – a to nejen proto, že se jde o dílko z českých luhů a hájů. Jedná se o logickou hříčku, která staví na jednoduchém, nicméně o to více zábavném herním konceptu.

Pokud bych měl Krkala zařadit do nějaké škatulky, patrně by to vyhrál žánr sokoban. Titul v podstatě staví na základech tohoto oblíbeného druhu her, k tomu všemu ale přidává ještě spousty svých nápadů. V desítkách nabízených misí jde pouze o to, abyste se dostali k cíli. Cesta k němu ale pochopitelně nebude jednoduchá – vaším denním chlebem bude hledání klíčů a následné otevírání zamknutých dveří, odkrývání cestiček pomocí posouvání kamenů nebo ničení překážek na cestě.

Krkal disponuje kromě příjemné hratelnosti taktéž vcelku slušným technickým zpracováním. Grafická stránka hry je příjemná, detailní a barevná – zkrátka radost pohledět. Zvuková kulisa na tom je ještě o něco lépe. V každé misi hraje jiná skladba, jedna lepší než druhá. Krkal se tak ve výsledku stává dobře hratelnou logickou arkádou, která na několik desítek minut jistojistě pobaví…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

MD | 04.06.18 v 23:13

Vysla nova verze (2.5 - 20th anniversary edition). Stahujte z nasich stranek https://www.krkal.org/cs/download.html. Opet by melo fungovat na modernich pocitacich plus obsahuje dalsi vylepseni a nove levely.

Aaa | 26.07.15 v 15:09

Mám Windows 7 a nabídka se načte, ale přímo hra ne.

aaa | 26.07.15 v 15:04

Vas web mi nefunguje

M.D. | 30.05.06 v 22:42

1. Na nasich strankach (www.krkal.org) uz dlouho existuje daleko novejsi verze!
2. Bomba se poklada "Z" (a navod, jak hrat ve hre taky nechybi :) )
3. Hardwarove pozadavky jsou trosku vyssi
4. Diky za skvelou recenzi

Vladimřr Jindra | 22.04.06 v 09:44

uvedený e-mail ani škola,kterou uvádíte nejsou správně uvedeny.Chtěl bych Vaši radu i za úplatu

vladimir jindra | 20.04.06 v 21:39

Jak získat kod opravnující pokračovat po uplynutí příliš krátké lhůy

vladimir jindra | 19.04.06 v 22:05

kde a jak se mohu registrovat abych mohl hrát když čas vyprší.Jaký je e-mail?

trpaslik | 14.04.06 v 19:21

Nevíte někdo, jak mám odpálit bombu???


galerie

Krkal Krkal Krkal Krkal Krkal