recenze

Cubert Badbone, Private Investigator

Cubert Badbone, Private Investigator

Pomozte sympatickému detektivovi vypátrat jednu místní záhadu na jednom malebném ostrůvku. Nálada místních domorodců vám navíc postupně bude napovídat, že jste na správné stopě. Detaily prozradí ale až naše recenze.
Kvalitních a originálních adventur je, i přes snahu tvůrců, stále nedostatek. Touto problematikou jsme se podrobně zabývali v našem tématickém článku, proto bych rád pro dnešek vynechal zdlouhavé úvody a raději se soustředil na samotnou gamesku, která vám má opravdu co nabídnout. Originalitu totiž budeme skloňovat poměrně často a já vám prozradím proč. Ovšem nejprve bych rád lehce nastínil příběh.

Ten se točí okolo malebného ostrůvku a rasy, jež si říká Ekrati. Těžko si můžeme pokládat otázku, proč je zrovna tato rasa takhle pojmenována, každopádně přáli-li jste si někdy spatřit takového Ekrata na vlastní oči, pak dnes budete mít tu možnost. ;) Jejich vzhled působí sice trochu komický, ale v podstatě o to jde, protože jeden z herních aspektů je pobavit hráče a myslím, že se to gamesce daří na výbornou. Vy se ocitáte v kůži jednoho soukromého detektiva, kterému jednoho dne přijde do kanceláře klient a svěří se mu s problémem, a to takovým, který by byl oříškem i pro otrlé kriminalisty. V místním zábavném parku se totiž ztrácejí návštěvníci a nikdo neví přesně proč. Cubert těmto slovům ale moc nevěří a svého klienta pošle pryč. O par chvil později se ale přesvědčí, že tajemný cizinec mluvil pravdu, když se samotný hlavní hrdina stane svědkem jeho únosu a právě v roli tohoto detektiva se budete snažit přijít celé záhadě na kloub. Velmi záhy ale zjistíte, že to v žádném případě nebude až tak snadné, jak to na první pohled vypadalo a pro splnění úkolu budete muset nejednou využít vaší lsti a přechytračit některé z místních obyvatel.

Momentálně není ani tak důležité jak to celé dopadne, ale jako spíše vymyslet zhruba jak postupovat. V úvodu jsem zmínil originalitu a samozřejmě to nebyla pouze prázdná slova, protože právě s tímto prvkem se zde budete setkávat poměrně často. Už totiž samotný fakt, že celá hra je v černobílém provedení působí dosti nevšedně a do hry to vnáší nezaměnitelnou atmosféru. Autoři z týmu také do hry implementovali lehce odlišný systém interface, než s jakým jste se mohli setkat u spousty adventur nejen na našem serveru, SCUMM systém (Maniac Mansion, Cedric and the Revolution, Apprentice, atp.). Než se s ním naučíte pracovat, nějakou dobu to potrvá. Nejvíce práce vám dá nejspíše používání věcí z inventáře. Co se obtížnosti týče, tak adventura nepatří mezi nejsložitější. Přesto obsahuje několik zákysových míst, a proto budete-li mít jakýkoliv problém, pokusím se vám v našem diskuzním fóru pomoci.

Technické zpracování je pak jedním slovem perfektní. Svědčí o tom spousta zajímavých herních animací a zajímavých momentů. Skvěle se to podepisuje na výborné hratelnosti. Jistě vás potěší také decentní humor, který je součástí tohoto balíčku a počítejte s tím, že už po několika málo minutách se budete skvěle bavit a s největší pravděpodobností dostanete chuť zahrát si další skvělou adventuru. Pokud se vám styl dnešní gamesky líbil, doporučujeme neméně zábavné Pravidla Hmoty a chybu neuděláte ani s Pěti kouzelnými amulety. Přejeme příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

zou | 22.11.07 v 20:10

LOL super narazka na stoparova pruvodce v uvodni lokaci(kancl) :-D
kdyz se zeptate pocitace na smysl zivota..prej 69,
zajimave, sem myslel ze 42...
co z toho plyne? ze nam celou tu dobu stoparuv pruvodce po galaxii celou dobu lhal..
super zacatek..du to dohrat ;-)

kkk | 18.03.06 v 13:08

nooooooooooooo


galerie

Cubert Badbone, Private Investigator Cubert Badbone, Private Investigator Cubert Badbone, Private Investigator Cubert Badbone, Private Investigator Cubert Badbone, Private Investigator

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce