recenze

Caterpillars - The Revenge

Caterpillars - The Revenge

Právě dnes se ocitneme v kůži jedné sympatické housenky, která se v několika málo levelech bude snažit posbírat prakticky vše, co jí přijde pod ruku. Pokud vás hra samotného omrzí, k dispozici je i multiplayer pro dva hráče u jednoho PC.
Had byl, je a určitě i bude patřit mezi jedny z nejpozoruhodnějších her a jistě se pomalu začíná řadit po bok takových velikánů jako Tetris, Arkanoid či třeba PacMan. Čím dále tím více se totiž objevují variace na tohle, původem mobilní téma. Spoustu z nich máme rovněž u nás – na serveru FreeGame.cz. Jmenovitě se jedná například o Virtual Lawn Mower nebo Snok.

Co ale nabízí dnešní Caterpillars - The Revenge? Tak především to je výměna hada za housenku. S ní budeme mít možnost procházet několik málo zajímavých levelů a sbírat malé oříšky, kterých je většinou přesně 101 a právě tento počet budete muset většinou posbírat. Záhy ovšem zjistíte, že to nebude vůbec tak jednoduché, jak se možná může zdát. Pozice těchto oříšků je generována zcela náhodně a na posbíraní všech máte poměrně nepříznivý časový limit. Ten se sice po sebrání jednotlivých surovin o něco málo prodlouží, ovšem čím více jich budete mít ve svém vlastnictví, tím obtížněji se vám bude hledat další z nich a čas vám bude bohužel nemilosrdně utíkat dále a často vám většinou bude pro splnění mise chybět jeden nebo dva exempláře. Hra je totiž plně trojrozměrná a zpočátku nemáte nikde žádný ukazatel nebo mapku, kde se nachází jednotlivé pozici vašich cílů. Výjimku v tomhle tvoří akorát mise na kulečníkovém stole, ale o tom až za chvíli.

Jistě proto velmi oceníte přítomnost několika bonusů. Ty mají zde jak pozitivní tak i negativní vliv. Existují i takové, které vás okamžitě usmrtí a automaticky uberou jeden z vašich životů. Naštěstí jsou i takové, jež vám dovolí procházet pevnými objekty, rychlejší pohyb po dané lokaci nebo celkové zmenšení a tedy i větší mrštnost. Z těch negativních bych zde ještě zmínil zpomalení či ztloustnutí, které je sice roztomilé, ale ne vždy přijde zrovna vhod. Ve většině levelů se budete snažit sesbírat všechny oříšky, ale jakmile se dostanete do mise s kulečníkovým stolem, bude váš úkol zcela odlišný. Na povrchu se bude objevovat zcela nahodile vždy jeden oříšek a právě ten se budete snažit vždy sebrat. Tedy v podstatě si zopakujeme princip klasického hada. O bonusy samozřejmě ošizeni nebudeme. V perexu jsem zmínil fakt, že hra podporuje hru pro dva hráče u jednoho PC. Pokud tedy máte po ruce kamaráda či kamarádku, pak po této možnosti bez váhání sáhněte.

I když se Caterpillars - The Revenge po několika hodinách hraní stane naprosto nudnou záležitostí, do té doby svůj účel splní. Pobaví. Ke zpracování bych výtky neměl, trochu mi akorát vadila již zmíměná zdlouhavost, která se projevuje právě tím, že velice často budete bloudit po mapě a hledat jeden nebo dva oříšky ve snaze splnit daný level a na záda vám bude neustále dýchat již zmíněný časový limit. Ten se navíc zkrátí pokud v průběhu vašeho hledání narazíte do pevného objektu. V ostatních případech se vám ale při jeho vypršení odečte jeden život a opět můžete počítat s kompletním časem. Každopádně si titul na nic nehraje a rozhodnete-li se pro stažení a máte-li tento žánr v oblibě, v žádném případě stažením neprohloupíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

mahdi | 28.03.06 v 15:47

freedom for me please


galerie

Caterpillars - The Revenge Caterpillars - The Revenge Caterpillars - The Revenge Caterpillars - The Revenge Caterpillars - The Revenge

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce