recenze

Tank Assault

Tank Assault

Uau, to byla jednou jízda! Máte rádi adrenalin v jakékoliv zábavné podobě? Já teda ano. Takže pokud nejste zrovna z řad zarytých odpůrců zbrojařského průmyslu a bojůvky na Blízkém východě přecházíte jen s lehkým svraštěním čela, rozhodně pokračujte dál...
Just Free Games jsou studiem, o kterém jsem donedávna nevěděl ani ťuk - dokud jsem nenarazil na vcelku fortelný arkanoid Star Ball. Byl profesionáně zpracovaný, graficky přitažlivý a dobře se hrál, ale byl to pořád jenom Arkanoid. Napadlo mě tedy zaměřit se na oné studio blíže. A hle, vyplatilo se! :-)

Do čeho se teda Paní Zábava převlékla dnes? Kupodivu ne do kůže těch "malých" pancéřovaných mršek, nýbrž do uniformy velitele protitankového odboje uprostřed (samozřejmě nespecifikovaného) válečného konfliktu. Ač se prakticky pohybujete jen horizontálně, máte k dispozici tři lajny na ostřelování. Drtit tanky v pohledných animacích tentokrát JE prostě zábavné, nemůžu si pomoct. A to si prosím vystačíte s šipečkama a mezerníkem... Tank Assault obsahuje pouze jednu jedinou (byť hezkou) herní obrazovku a jen pár typů tanků, ale tu "zákonně vyplývající nudnost" jsem z toho prostě necítil, asi proto, že se na mě řítily pořád a pořád nové mašiny, které dají pokoj, teprve až se vám před očima objeví romantické game over.

Po stránce technické je na tom hra (mimochodem vydaná v roce 2004) velmi solidně, zejména po stránce efektů (rozšmelcovaná hlína, rozšmelcované tanky, rozšmelcovaný hráč...). Hudba mi prvních pět minut přišla průměrná, dál už jsem ji nevnímal, hra mě prostě nenechala. No a pokud vlastníte stroj alespoň průměrných kvalit, pravděpodobně nebudete mít z chodem nejmenší problém.

Co závěrem? Klišé název, ale skvělá hra! Už jsem pořádně dlouho nechválil, však jak se zdá, nic netrvá věčně... Tank Assault mě prostě bavil, HODNĚ bavil, a to čistě svou hratelností. JFG vymačkali z minima maximum a jsem zvědav, jak v tom "mačkání" budou pokračovat. Je to skoro až ostudné, ale přesto sem uvedu i možnou alternativu z tankového soudku - Tanks Evolution, který nabízí pohled na věc ze druhé strany barikády, není však tak zábavný a narozdíl od Tanks Assault není ani freeware...

VAROVÁNÍ: Bohužel i tato hra od Just Free Games obsahuje drobný spyware, který by měl každý slušný antispyware/antivirový program bez problému najít a zneškodnit. Pokud se na ten "souboj" ovšem necítíte, prostě tu hru ignorujte a mrkněte se po jiném kousku. Jen nám potom nepište do diskuze, že jsme vás nevarovali. ;-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Kachna | 26.05.06 v 21:46

Je tam virus

Marek Fišer | 28.03.06 v 16:10

Ne, nejsem moc normální...

.::]|DEAD|[::.Screamer | 28.03.06 v 14:20

jak takova blbost mohla dostat 90%?? je autor normalni? obycejna Moorhuhnovka, tech je jak nasr..


galerie

Tank Assault Tank Assault Tank Assault Tank Assault