recenze

Beat Ball

Beat Ball

Dnešní Arkanoid je stejný jako ty ostatní, přesto velice výjimečný. Dělá to snad skvělá hudba, krásná grafika nebo snad ďábelská hratelnost? Abych pravdu řekl, na skvělém výsledku se podílí všechny tyto faktory, což jde poznat ve výsledném hodnocení.
Arkanoid se s námi táhne již pěknou řádku let a za tu dobu byl nespočetněkrát okopírován, tu více povedeně, tu zase méně. Namátkou jmenujme podařený Darkanoid nebo původní Arkanoid Win 32, a to je jen špička ledovce skvělých arkanoidů. Teď se k této špičce připojí i Beat Ball!

Beat Ball je klasickým Arkanoidem se vším všudy. Stále je tu spousta cihliček, které musíte zneškodnit pomocí míčku, který zachytáváte a odpalujete plošinou. Netřeba se zmiňovat, že se pohybuje pouze po horizontální ose a zda-li se přemístí doleva či doprava, o tom rozhodujete vy s pomocí myši. Až potud je hra stejná jako původní Arkanoid – odteď se ovšem začnou projevovat změny. Beat Ball nabízí spoustu vylepšení, jež velmi pekně osvěžují celou hru. Zvětšení plošinky či přidání koule navíc není nic mimořádného, ale vybuchnutí míčku, jehož výsledkem je vymrštění dvaceti kuliček do všech směrů, to už je prakticky něco mimořádného. Nebo takový výbuch kuličky v blízkosti cihel dokáže nadělat slušnou paseku. Jak velkou, to záleží hlavně na načasování. Hra totiž nabízí sebrání až dvou vylepšení, které můžete spustit stisknutím levého nebo pravého tlačítka myši (podle toho, jaké vylepšení chcete spustit). Ač to na papíře nijak rajcovně nevypadá, v průběhu gamesky to funguje bezchybně a hratelnost je o to lepší.

Grafika je taky na vysoké úrovni, vše je vyvedeno pěkně a decentně. Zvuky ve hře jsou na tom taktéž velice dobře a hudbu bych poslouchal donekonečna. Bohužel, zní jen v menu nebo po úspěšně zvládnutém levelu. Beat Ball je po dlouhé době velice dobrým Arkanoidem, který vás zabaví na dlouhou dobu. Doporučuji!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

87 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Beat Ball Beat Ball Beat Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce