recenze

Bio Menace

Bio Menace

Vypuštění komerční hry do vod freeware je vždy velkým svátkem. Ovšem dnešní hra je už poměrně dost stará, a tak je otázkou, zdali nás tato plošinová akce bude bavit, stejně tak jako před několika lety…
Ve hře, pocházející z dílen Apogee Software, se ujímáte hrdiny jménem Snake Logan, který byl zrovna sestřelen se svým letadlem při průzkumné misi nad městem, jež je plné zmutovaných lidí a nebezpečných příšer. Nevíte, kdo vás sestřelil, ale jedno víte jistě, jinak než přes hromady mrtvol se odtud nedostanete.

Příběh není silnou stránkou hry, ale jeho přítomnost kvituji s povděkem. Hlavní ovšem je, že jste se zřítil doprostřed města, které je kompletně okupováno zombíky a mutanty. S nimi se musíte vypořádat pomocí několika zbraní. Nejzákladnějším smrtícím nástrojem je pistole s neomezeným počtem nábojů. Ovšem tato zbraň se ukáže jako velmi nevyhovující, díky pomalé kadenci a nepřílišné účinnosti. Proto později ve hře (nebo hned na začátku, když si zajdete za vrak letadla) najdete kulomet s mnohonásobně vyšší kadencí a účinností. Krom toho můžete používat zbraně, které nemají zas až tak přímou dráhu letu. Řeč je samozřejmě o granátech, které házíte pomocí klávesy Enter (Pokud jsem to neřekl, z pistolí a kulometů se střílí pomocí klávesy Ctrl, Altem se skáče). Jelikož je Bio Menace plošinovkou jako řemen, pohybujete se ve více patrech, šplháte po žebřících, sbíráte karty a otvíráte zamčené dveře. Sem tam proklepnete nějaké to NPC, ale většinu času budete kosit nepřátele. Narazíte na různorodou směsici nepřátel od podivného slizu až po lidi postižené mutací.

Grafika hry je velice stará, což je pochopitelné, protože hra spatřila světlo světa před necelými jedenácti lety. Přesto je hra stále koukatelná a při hraní dostanete nostalgickou náladu (což je jedině dobře!). Zvuky hry jsou o něco horší, přesto nejde o žádnou hrůzu. Jaké je poslední slovo soudce, než odklepne kladivem a přejde na další recenzi? Pro milovníky starých her je toto to pravé ořechové. Ostatní by si Bio Menace měli zahrát taky, rozhodně neprohloupí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

*Unique* | 30.03.06 v 20:37

Pro me je to hned po Princi z Persie druha hra, kterou sem na 386ce mel.
Dekuji tymu freegame.cz, preju hodne dalsich ulovku a pokud jech bude vic, dejte tomu specialni oddeleni...
Prikladam slib, ze se za vas pomodlim. Ste skveli!!!

Petr Růžička | 29.03.06 v 14:09

Přeji příjemné vzpomínky plné nostalgie :o)

Flesh Vortex | 29.03.06 v 08:02

To byla vůbec moje první hra v životě :D

Horrorshow | 27.03.06 v 11:49

Príjemné si zaspomínať.


galerie

Bio Menace Bio Menace Bio Menace