recenze

FlapFlapFlap

FlapFlapFlap

Netradiční názvy titulů většinou budí v hráčích neodolatelné pokušení daný počin řádně vyzkoušet. Jestli to bude i tak u následující gamesky, to vám zaručit nemohu, každopádně mám tu čest vám představit poměrně zajímavou střílečku.
Zajímáte-li se o umění, historii, popř. cestujete nebo se prostě jen rádi vzděláváte, jistě moc dobře víte, že jednou z dominant Kahíry a i celého Egypta jsou jednoznačně pyramidy, které vyjma těch v Gíze, jsou k nalezení i na několika dalších místech této země. Rozepisovat se o nich je ovšem myslím zcela bezpředmětné, dnes máme na programu rozbor zajímavě znějícího titulu FlapFlapFlap.

Co se tedy skrývá pod názvem dnešního titulu? Jedná se o poměrně prostou akční hru, v níž se ocitáte v „kůži“ jednoho mechanického létavce a k dispozici máte laser. Ten využijete prakticky hned na začátku. Proti vám se totiž objeví várka protivníků. Jejich likvidace není zase až tak náročná, stačí v podstatě pár dobře mířených rad a máte po starostech. Menší problém nastane v případě, kdy budete chtít splnit zadání mise. V úvodu jsem zmínil pyramidy. Samozřejmě to nebylo jen tak, aby řeč nestála. V každém levelu se bude nacházet určitý počet pyramid, které budete muset do jedné zničit. K vaší nelibosti ovšem tyto hrobky disponují poměrně slušnou obranou. Jak ale jistě moc dobře víte, nic není nepřekonatelné. Budete muset ovšem prokázat jistou dávku zručnosti, protože každý zásah vás velmi nepěkně znevýhodňuje. Čím dále se pak ve hře dostanete, tím narazíte na stále větší počet nepřátel.

Podaří-li se jim vás zneškodnit, přijdete o jeden z vašich životů a budete začínat od úplného počátku dané úrovně. S tím rozdílem, že zničené oponenty už neuvidíte. Zde jsem ovšem narazil na několik slabin a musím se s vámi o ně podělit. Nebezpečné pyramidy jsou mnohdy na velmi nešťastně umístěných místech a nebude v žádném případě jednoduché daného nepřítele zničit. Dráha vaší střely je totiž pouze vodorovná, což považuji za chybu. Vám tak nezbude nic jiného, než se pokusit být velmi mrštný a docílit zničení oponentů bez zbytečných ztrát na životech. Technické zpracování je průměr. Hratelnost je v určitých momentech trochu degradována již zmíněnou obtížností likvidace nepřátel. S trochou cviku si ale na to zvyknete a pokud ne, tak hru s největší pravděpodobností smažete, protože neobsahuje vůbec nic, co by vám dovolilo u hry zůstat trochu déle. Kostky jsou tedy vrženy a je tedy pouze na vás, jak se rozhodnete s celým počinem naložit. Já vám přeji hodně štěstí a pevné nervy. Místy je budete opravdu potřebovat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

FlapFlapFlap FlapFlapFlap FlapFlapFlap