recenze

AtmoSphere

AtmoSphere

Mám tu čest vám představit velmi kvalitní závodní hříčku, kde najdete prakticky vše po čem touží vaše hráčské smysly. I když později vyplují na povrch drobné nedostatky, na pár hodin budete mít o solidní zábavu postaráno.
Závodních her je jako šafránu. Těch kvalitních ovšem bohužel tolik není. Těžko říci, čím to může být. Já osobně bych řekl, že tento žánr není zase až tak populární jako třeba akční nebo sportovní hry. Je tedy mnoho hráčů, kteří raději sáhnou po něčem jiném. Samozřejmě se ale najde spousta těch, již si rádi zpříjemní volnou chvíli právě jednou ze závodních titulů.

V perexu jsem nastínil fakt, že na povrch postupem času vyplouvají nedostatky. O nich si povíme za chvíli, nyní bych jen rád zmínil fakt, že celá hra působí poměrně netradičně. Místo superrychlých závodních speciálů je k dispozici malá kulička. Tento ne zrovna homologovaný dopravní prostředek budete prohánět na několika okruzích, které vás potěší v několika ohledech. Jednak změnou klimatu, ale také v tom, že samotný závod je dosti nelineární. Můžete narazit na spousta zkratek a jiných podobných cestiček. Na možné směry budete vždy navedeni malou, barvou nasáklou šipkou. Říká se, všechny cesty vedou do Říma. Těžko říci, jestli je to úplná pravda, ovšem převedeme-li pomyslně náš Řím jako cíl, pak musím říci, že ať se rozhodnete vydat se jakoukoliv cestou, pak vždy dojedete do cíle a jak se umístíte, bude pochopitelně záležet pouze na tom, jak se vám povede přelstít vaše oponenty. Ti jsou zde zastoupeni pouze v podobě umělé inteligence. Chcete-li ovšem být mistři svého oboru, budete se muset snažit danou lokaci naučit opravdu dokonale a využívat i cest, které nejsou označeny. Vtipně je zde vyřešeno, najedete-li na špatný směr. V tom okamžiku celý obraz začne pomalu nabírat tmavou barvu a tento jev nepřestane, dokud svůj dopravní prostředek nenavedete na ten správný směr. Pozor musíte ovšem dávat na překážky a jiné podobné zádrhely, které vás v lepším případě zbrzdí, v tom horším vás nasměrují zcela mimo dráhu.

Doteď jsem se zaměřovali na celkový konspekt, nyní se podívejme trochu hlouběji. Na mysli mám konkrétně oblast technického zpracování. Zde se právě projevují již zmíněné nedostatky. Po delší době zjistíte, že občas vás pěkně pozlobí herní fyzika. Není to ale nic, co by se nedalo překousnout. Jako celek ale působí zpracování více než dobře a nějaké obří chyby byste hledali opravdu jen stěží. Ostatně, tato hra je součástí portfolia instituce DigiPen (Eskimo Kisses, Nix, Super Squirrel), což jistě mluví za vše. Zmíním-li se ještě o skvělé hratelnosti a spoustě okruhů, myslím že není co řešit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

voldanek | 12.11.07 v 09:47

proč nejde odkaz v poslední době již třetí

Antares Wolf | 02.12.06 v 20:42

Co to tady píšete, hele když to nevíte hrát tak sem nepiste takove věci. Náhodou já si myslím že je to supr hra.

AtmoSphere forever :-)

5559 | 12.09.06 v 18:30

píčovina

566 | 02.04.06 v 13:17

Uplna blbost.


galerie

AtmoSphere AtmoSphere AtmoSphere AtmoSphere AtmoSphere

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce