recenze

GridWars

GridWars

GridWars je stylově zpracovaná 2D akce ve stylu Asteroids, ale vcelku inovativní a nápaditá. Pokud chcete zjistit, čím je tahle hra zajímavá, není nic jednoduššího, než si ji stáhnout, zahrát, a uvidíte sami.
GridWars jsou celkem zběsilá arkádovitá akce. Slovo "Grid" je v názvu jednoduše proto, že se celé tohle nekoordinavné běsnění odehrává ve čtvercové síti. Druhá část názvu - slovo "Wars" říká, o co jde, je to totiž vážně válka...

Ze všech stran se rojí noví a noví "nepřátelé". Uvozovky proto, že ti jsou zde představováni jen jakoby neónovými tvary, které se objevují ve čtvercové síti a jdou po vás. Vy sami jste také jedním z abstraktních tvarů žijícím v tomto zajímavém prostoru. Celá grafika je velmi srovnatelná s nedávno vydanou hrou A7xpg.

K ovládání a principu hry: smyslem samozřejmě není nic jiného, než vytrvat co nejdéle v tomto uzavřeném prostoru a vyhnout se přitom střetu s jakýmikoli jinými tvary. Krom libovolného pohybu po obrazovce máte také možnost střílet do osmi směrů, nezávisle na tom, kam právě směřujete. V praxi to vypadá tak, že máte na klávesnici obě ruce, jednou rukou se pohybujete a druhou pálíte. Chce to sice trochu cviku, ale uvidíte, že je to docela zajímavý a originální koncept. Hratelnost je u freewarovek nejcennější a právě tu u GridWars najdete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

cichlasoma | 07.04.07 v 12:03

tady http://worldofstuart.excellentcontent.com/grid/wars.htm
peknej clanek a odkaz na ESTE lepsi Grid Wars 2!

Evolution | 31.12.06 v 22:29

Velmi povedená hra. Velice dobře hratelná a dost návyková - v hard úrovni jsem hrál něco přes hodinu s téměr 6 miliony bodů.

ententeak | 24.09.06 v 21:20

už asi tři dny to pařím na Hard a dneska jsem si to jen tak ze srandy na Easy... hrál jsem jeden "level" asi hodinu a půl, pak mě to nějak se 12 životama přestalo bavit, tak jsem to ukončil. A co se mi nestalo? Ještě deset minut po ukončení aplikace se mi vlnilo vše na co jsem se podíval!! Fakt mazec! zkuste to...

Triple T | 20.02.06 v 08:47

Grid Wars jsou udelane podle Geometry Wars pro Xbox 360. A jsou udelane docela povedene a zabavne.


galerie

GridWars GridWars GridWars GridWars

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce