recenze

SkyRoads Xmas

SkyRoads Xmas

Vánoce jsou vždy obdobím, kterým se herní vývojáři často a rádi inspirují. Hra SkyRoads Xmas je toho zřetelným důkazem. Nabízí totiž hratelnost srovnatelnou se stejnojmennou legendou, avšak ve vylepšeném grafickém kabátku a navíc v kabátku vánočním.
Klasika všech klasik – hra SkyRoads - vyšla poprvé v roce 1994. V té době šlo ještě o komerční hru a vysoká čísla prodejnosti naznačila, že se titul bude těšit popularitě ještě hodně dlouho potom, co jeho kopie zmizí z pultů obchodů. Dokázala to také freewarovka vydaná o sedm let později a dokazuje to také dnešní recenzovaná hříčka SkyRoads Xmas.

Ta se ovšem, narozdíl od svých předchůdců, a jak také napovídá již její samotný název, zaobírá témat vánoc. O co jde? V tomto ohledu zůstalo vše nezměněno, takže o klasickou vesmírnou střílečku. V roli pilota vesmírného korábu bude vaším jediným úkolem čelit všemožným nástrahám. Čekají na vás různé nadjezdy, podjezdy či tunely – to vše se shodným cílem přežít. O nic jiného zde opravdu nepoběží. Stereotyp se však v žádném případě nekoná, alespoň v úvodních levelech ne. Ke konci se už nějaký jeho náznak určitě dostaví, ale to je vzhledem k celkovému počtu misí, který se ustálil na třicítce, zanedbatelné. Naopak mohu pochválit dlouhotrvající hratelnost.

Grafika na tom není bůhvíjak, alespoň z ní však dýchá atmosféra vánoc. Jednotlivé levely se totiž odehrávají v nejrůznějších prostředích, která jsou nějakým způsobem s tématem svátků spojena. Celkový verdikt proto nikoho nepřekvapí. SkyRoads Xmas je zaručený tip nejen na vánoční večery!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

phanka

phanka | 08.04.15 v 14:54

uvidíme

Pavel | 09.12.07 v 16:52

fakt dobrý

kingoftheworld | 14.05.07 v 18:00

hmm.. Pekna hricka... ale to sem hraval pred 10-ti lety...

Petr | 09.02.06 v 02:51

No nevim nevim, skoly nemam, ale at se koukam jak se koukam tak to jsou obycejny SkyRoads! Zadny XMASS :o)


galerie

SkyRoads Xmas SkyRoads Xmas SkyRoads Xmas