recenze

Robot Robuś

Robot Robuś

Nebohý robot potřebuje velmi nutně vaši pomoc. Proveďte tohoto malého hrdinu v dnešní sympatické polské arkádě několika solidně odvedenými levely přes všechny nástrahy a překážky až k vytouženému cíli.
Polský vývojář Maciej Lamberski se u nás nedávno představil svojí zajímavou střílečkou - Mega Hiper Japko Ekstrim. Jeho osobitý styl je vidět i u této arkády. Podobná grafika a zvuky budiž důkazem.

Bohužel vás díky polštině nejsem příliš schopen zasvětit do tajů příběhu, který je často scénkami dějově posouván. Třeba budete sami úspěšnější. :-) Znalost polského jazyka však ke hraní nutně nepotřebujete. Hlavním hrdinou této zcela klasické plošinovky je tedy robot zvaný Robuś. Nečekejte žádnou velkou mechanickou obludu, jež by uměla třeba hýbat rukama. Tento střízlík se skládá jen z přerostlé hlavy, malého těla a ještě menších nohou. Umí jen chodit a skákat. Procházíte s ním vcelku pěkně zpracovanými levely v několika odlišných prostředích. Nepřátelé jsou rozmanití. Fantazie autora se skutečně rozpučela do plné krásy. Nejrůznější potvůrky vás nenechají ani chvíli na pokoji. Bohužel je nemůžete zneškodnit; nezbývá, než se jim vyhýbat. Jako v každé správné skákačce vás čeká také spousta mizících plošinek, skokánků, zamčených dveří či bodáků. Náročnost je tak akorát, příznivci žánru budou hru hrát jedním dechem.

Zpracování je veselé, laděno do pro oko líbezných barev. Zvuky jsou spíše nenápadné, dokreslují ale herní atmosféru. Hudba bohužel chybí úplně. Robot Robuś je tak titulem, který potěší hlavně všechny fanoušky arkád. Ostatní může zaujmout maximálně příjemným zpracováním a ukrátit jim pár volných chvil, než je omrzí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Triple T | 14.02.06 v 16:48

Wow, so _this_ is how Polish flag looks like... ;) By the way, it's stated in the review that the game is in Polish. I think that they don't add flags/languages to the summary by linking particular flag pictures - as you can see in the search feature, language is probably defined as some kind of variable.

Kietna Qu'Tak | 14.02.06 v 12:40

This game is in Polish language \:-) I know cause Im native Pole. Also game "Mega Hiper Japko Ekstrim" wich is made by the same autor is also in Polish \:-) You can see what is our flag in Wikipedia http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Flag_of_Poland_2.svg


galerie

Robot Robuś Robot Robuś Robot Robuś