recenze

Hurrican Demo

Hurrican Demo

Pokud si myslíte, že Hurrican je simulátor hurikánu, není to tak docela pravda. Hurrican = Turrican se vším všudy. Opravdu, Hurrican je svému předchůdci tak podobný, že se snad liší jen v animacích hlavního hrdiny, nepřátel a němčiny ve hře.
Pokud někdo strávil 20 let v hluboké kobce či jeskyni, nechť si přečte tento odstavec. Ostatní si ho přečtou taky, aspoň si zopakují to, co už dávno vědí. Turrican je legendární 2D akce, v níž sledujete hrdinu z boku. Váš hrdina je řádně sci-fi ozbrojen a vybaven. Máte laserový kulomet, nepříliš účinný, ale s velkým dostřelem, a paprskomet s dostřelem velice krátkým, avšak účinek je téměř vždy smrtící. Navíc máte i zbraň zasahující vše živé i neživé na obrazovce, avšak většinu nepřátel to pouze poškodí, málokdy zabije. Pohybujete se trochu nezvykle, na numerické klávesnici. Pomocí klávesy Ctrl střílíte kulometem, mezerníkem vypouštíte ohnivou vlnu devastující vše kolem vás, Shiftem zase střílíte paprskometem a pomocí klávesy Alt skáčete. To by bylo k pohybu téměř vše, tedy až na jednu maličkost. Pokud si kleknete na kolena a stisknete mezerník, hrdina se zabalí do ozubené koule, ne nepodobné ježkovi Sonicovi, a v tomto stavu můžete ničit své nepřátele.

Přesně toto můžete dělat v Turricenovi a přesně toto děláte i v Hurricenovi. Hanba! Prachsprostá kopie! Jediné v čem se hra liší, jsou nepřátelé. Narazíte na různý kybernetický hmyz, dělové věže, podivné robopsy a další havěť. Každý druh je jinak odolný, někdy útočí po jednom, většinou však v houfech. Dalším poznávacím prvkem hry je fakt, že menu hry je v němčině, a tak můžou mít někteří jedinci potíže se spuštěním hry, ale opravdu to není nic složitého. Samotná hra je pak celá poangličtěná. Grafika hry je pozměněna a vylepšena, přesto bystré hlavičky poznají, že základ pochází z již tolikrát, v této recenzi, skloňované hry. Zvuky hry jsou taky pěkné, hudba je na vysoké úrovni.

To je ovšem vše, dámy a pánové. Nic nového opravdu nečekejte, Hurrican je pouze o trošku vylepšeným klonem Turricanu. I přesto rozhodně stojí za zahrání, hratelnost je stále velice ďábelská.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Jakub Krejčík | 11.02.06 v 16:27

Hm, takže je to jenom domo jo, bohůžel! Ale to se tu mělo oběvit výrazně dřív, protože tohle demo sem, už hrál v roce 2004. A stahnul sem ho z oficiálních stránek hry, takže sem zvědaví kdy výjde plná verze. Ta je zatím v nedohlednu, takže chvilku mějte strpení!

S pozdravem.

Trotl | 11.02.06 v 13:03

Cau lidi, super hra, proc jsou tady obrazky z plny verze, kdyz je hra demo?
Jo a jeste otazecka: nevite nekdo jak se strili nahoru nebo sikmo? Uz jsem mackal vsechno a nemuzu na to prijit... Sipka nahoru mi na to nezabrala...

Turri | 10.02.06 v 21:02

This is only a Demo of our Game .. The Final Release is in the middle or at end of this Year .

Petr Růžička | 10.02.06 v 15:02

Ano, spousta her je kopií těch předešlých, ale většinou se snaží původní koncept vylepšit. Hurrican je nachlup stejný jako Turrican, beze změn. Proto je to v záporech hry.

petr | 10.02.06 v 09:06

no tu nekdo zapomel pripsat, ze je to jen demo... pak jako min us, ze je to kopie turricana to mi prijde taky trosku scestne... v tom pripade, je spousta her v dnesni dobe, ktere jsou kopii neceho...


galerie

Hurrican Demo Hurrican Demo Hurrican Demo Hurrican Demo