recenze

3D Live Pool

3D Live Pool

Kulečník je velmi zábavná hra, zvláště s partičkou kamarádů, kdy pokecáme nad vychlazeným pivem…Tedy kofolou samozřejmě. Avšak, když si vyškrtnu kamarády, kulečník mě najednou přestává bavit. Nejinak je tomu i u PC kulečníku. Bude ale tento jiný?
Určitě ano. 3D Live Pool je sice shareware, avšak možnosti, které se nabízejí v demoverzi, jsou docela rozsáhlé, a tak si vás hra na dlouhou dobu získá. Hrát můžete pouze v jednom módu nazvaném 8-balls ale nechtějte po mě vysvětlení, co to znamená. Kulečník hraji jen rekreačně a stačí mi vědět, že všechny koule mám šoupnout do jamek, co jsou v rohu. Po rozstřelu, který většinou začínáte vy, se rozhodne kdo bude mít jaké koule. Jsou tu totiž dva druhy, plné a pruhované a pak jedna černá koule. Musíte trefovat do jamek jen svoje koule, pokud trefíte soupeřovu, přičte se mu bod a řada je na něm. Pokud totiž trefíte svojí do jamky, můžete pokračovat dál, pokud ne, jede protihráč. Jakmile vstřelíte všechny svoje koule do jamek, či tak učiní váš protihráč, máte právo střílet černou kouli do jamky. Pokud se trefíte, vyhráváte.

Toto jsou jak pravidla ve skutečnosti, tak pravidla v 3D Live Pool. Oproti skutečnosti či jiným kulečníkovým simulátorům je ovládání hry o mnoho těžší. Pomocí myši ovládáte tágo, pravým držením tlačítka si přibližujete a levým tlačítkem si zase vybíráte, kde tágem udeříte do bíle koule. Jakmile stisknete Ctrl a pohnete myší k sobě a následně od sebe, vystřelíte. Jednoduché, ale to není jádrem pudla obtížnosti. Koule si prostě lítají jak chtějí. Ať už to vypadá, že pod tímhle úhlem to tam určitě střelím dobře, vždy se koule odrazí úplně mimo. Kdyby hra nabízela aspoň zaměřovač pro začátečníky, byl bych velice nadšen, ovšem nic takového tu není. Můžete si sice nastavit obtížnost, ale to se týká jen botů, kteří mají taky časté problémy s trefováním se do jamek i na největší, v demu dostupnou, obtížnost. K tomu si připočtěte občasnou nepřehlednost a můžete zlámat tága.

Grafické zpracování je ovšem na velice vysoké úrovni. Hra je naprosto ve 3D, s možností volného pohybu kamery. Koule jsou opravdu kulaté a hra se nesoustřeďuje jen na herní plochu, nýbrž zabírá i okolní prostředí. Co si ovšem mohli autoři odpustit, je možnost hraní jen v okně a pokud chcete hrát na celé obrazovce ve vysokých rozlišeních, musíte si hru koupit. Zvuk jsem nevnímal, ale jsem si jistý, že tam je. Je čas abych odpověděl na otázku z perexu. Určitě si hra získá své fanoušky a příznivce, ale já mezi nimi nebudu, hlavně díky obtížnosti. Přesto se kvality této hře upřít nedají.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

flashback.07 | 27.01.06 v 16:36

To Triple T: ano máš pravdu, nevím co mě to napadlo napsat, když je tady spusta starých her.
I'm stupid

Triple T | 27.01.06 v 08:39

Na pridavani starych her nevidim nic spatneho, pokud stoji za to, i kdyz by mely byt imo nejak oznacene.

flashback.07 | 26.01.06 v 16:22

ale muzu vrele doporucit pokud nemate Virtual pool

flashback.07 | 26.01.06 v 16:22

Tohle sem paril uz pred velice dlouhou dobou...ste dost pozadu s timto.
Obtiznost? myslite ze je to lehucke nebo tezke? proste kulec...bud to umite nebo ne, tak nevim.


galerie

3D Live Pool 3D Live Pool

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce