recenze

A very Dizzy Christmas

A very Dizzy Christmas

Dizzy, jó Dizzy…Jméno známé zvláště nám herním historikům. Dnešní „vánoční“ remake je stále přitažlivý jako zamlada. Pohybujíce Vajíčkem skáčeme přes nástrahy a sbíráme hromady předmětů, které používáme na správných místech. Triviální, ale účinné.
Dnešní příběh vajíčka Dizzyho je prostý jako ono samo – zlý čaroděj Zakks sprostě ukradl a uvěznil Santova vajíčka kdesi na neznámém místě. No a na našem společném snažení je tyto nešťastníčky osvobodit.

Detailní rozbor historie kamarádského vajíčka jménem Dizzy možná bude na místě. Kdysi v dřevních dobách počítačových vymysleli tuto postavičku pánové programátoři (či marketingoví manažeři?) ve firmě Codemasters, která se měla stát protiváhou všem Máriům a Sonicům té doby. Neříkám, že se jim to zcela podařilo, nicméně do povědomí hráčů se Dizzy určitě dostal. Základem všeho je klasické 2D adventurování v co nejjednodušším podání tak, aby hra byla přístupná a dobře hratelná nejen pro hardcore dobrodruhy, ale i pro nás obyčejně pařany, ba i malé pařánky. Principem je mix arkádového skákání po různých plošinkách, stromech či staveních, přičemž současně můžeme testovat i sbírat určité množství věcí – od láhve, přes dynamit po bůhví co. Tyto věci řádně prozkoumáme a záleží už jen a jen na našem bystrém úsudku, v kteréže to obrazovce je použijeme. Největší síla hry právě tkví v hledání konkrétních věcí ke konkrétnímu účelu – pokud například nemůžeme projít skrze ležícího vlka do další části labyrintu, je jasné, že na to, aby zvedl krovky budeme potřebovat najít věc, která ho k tomuto činu namotivuje.

Grafika hry je v klasickém příjemném hávu, zvukové pozadí je v normě. Doporučuji pro všechny, kteří si chtějí hezky pohrát. A nemusí to být ani nostalgici jako já.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Pavel | 30.03.06 v 20:22

Nemá někdo návod

myš | 01.03.06 v 15:06

Za trpaslíkem kterému dáš santovskou čepičku si vezmeš tři věci - jedna z nich je krajina v kouli. Tu dáš té (nevim jak se jmenuje) co chtěla dárek pro dědečka. (bydlí u sněhuláka). Ona ti za to dá horkou čokoládu, kterou vyleješ na ledový blok

Tom | 09.02.06 v 11:23

Ne přes vlak ale přes vlka.

Tom | 09.02.06 v 10:28

kdo mi poradí, jak přes vlak, potom přes toho zelenýho v podzemí a potom jak přes ledovou skálu? Díky MOC!!!

tomáš beráínek | 06.02.06 v 14:35

Prosím poraďte, kde stáhnout návod k této hře?děkuji.

danka | 21.01.06 v 23:39

tato hra vyzera na pohlad sexi ale je to blbost,ktora sa dobre hrá.Moj typ je neposluchajte moje keci a zahrajte si ju

jaci77 | 20.01.06 v 23:41

Paráda, přesně takovýhle remakes si vzdycky rád zapařím. Diziho jsem hrál už osmibitu Sharp MZ-800 a s radostí zahraju i na PC!

*Unique* | 20.01.06 v 08:12

Tak to je mazec! Pridavam se k historikum.... hral sem secky ty stare Dizzy, tak su uplne nateseny na tohoto.


galerie

A very Dizzy Christmas A very Dizzy Christmas A very Dizzy Christmas A very Dizzy Christmas A very Dizzy Christmas

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce