recenze

Trixoid

Trixoid

3D Breakout byl určitým průlomem na poli 3D Arkanoidu, leč, dle mého soudu, je vcelku nedotažený. Trixoid je tu, aby ukázalo, že 3D arkanoidy nejsou špatným směrem evoluce, ale naopak směrem, kterým by se měla ubírat.
V této recenzi budu Trixoid často srovnávat s 3D Breakout, protože položila základy 3D zpracování oblíbeného Arkanoidu. Přidání třetího rozměru do hry zapříčinilo hlavně změnu úhlu kamery. Na kostičky, které před tím byly nad vámi, se nyní díváte z podhledu skrze odpalovací rampu.

Na začátku vám koule visí (dvojsmysly stranou!) na pálce a čeká až jí odpálíte vstříc kostičkám. Ty následně ničí a vrací se k vám. Tady nastává nejtěžší moment hry. Kouli musíte odpálit nazpět tak, aby nespadla za vás, do nicoty. V 3D BO jste měli situaci jednoduší, jakmile se totiž míček vracel zpátky, z vaší plošiny ukazovaly na letící míček paprsky, takže jste mohli lehce odhadnout, kam míček spadne. Zde nic takového není, i tak se dá, docela lehce, odpozorovat, kam máte plošinu přemístit. Pokud vám míček propadne, není se čeho bát. Na začátku máte 7 životů, ale jejich počet můžete navýšit, pokud vám z rozbitých krychliček spadne příslušný bonus. Krom zmiňovaných životů můžete namátkou získat třeba více kuliček, zpomalení míčků, zvětšení plošiny či jen můžete pomocí paprsků ničit cihly a tím si značně ulehčit práci. Ovšem nepadají jen vylepšení, ale i postihy a tak můžete okamžitě přijít o život či si můžete zmenšit plošinku. Musíte tedy být opatrní, co vezmete a co raději necháte na pokoji. Oproti BO, jsou tyto bonusy přímo požehnáním, v BO jsem totiž ani na jeden bonus nenarazil.

Tam kde nabízí BO grafiku se všemi odstíny šedé, tady Trixoid nabízí pestrou škálu barev, takže si můžete zlepšit náladu pouhým civěním na tyto barvy, když je venku v posledních dnech tak pochmurně. Grafika Trixoidu je vskutku skvělá, rozhodně je na co se koukat. BO nenabízelo ani jednu hudební skladbu, Trixoid vaše snažení bude podporovat pěknými písničkami. Můžete si i dokonce zvolit mezi širokou škálou rozlišení, na své si tedy přijdou jak majitelé 15“ monitorů, tak majitelé obrovských 22“ monitorů. Pokud bych měl před sebou Breakout a Trixoid, neváhal bych ani chvíli a sáhl bych po druhé možnosti. A co vy?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Trixoid Trixoid Trixoid

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce