recenze

Bricks of Atlantis Deluxe

Bricks of Atlantis Deluxe

Arkanoid sem, arkanoid tam. Tato hra se s námi vleče už od pravěku počítačů vůbec. Naštěstí, většina autorů novodobých Arkanoidů se svá dílka snaží okořenit a ozvláštnit. Jaké tajné ingredience použili Arcade Lab na svého Arkanoida?
Pro ty, kteří nemají potuchy, co je to arkanoid, je tu rychlá rekapitulace. Máte plošinu, s níž se pohybujete po horizontální ose a snažíte se zabránit, aby míček, kterým ničíte cihličky nad vámi, nespadl dolů do nicoty. K tomu sbíráte nějaké ty bonusy či postihy a s každou odstřelenou cihličkou dostáváte body a ty se vám připisují do položky score. Prosté a jednoduché, ale hlavně zábavné. Bricks of Atlantis Deluxe tento fungující princip kopíruje a vylepšuje.

Ve hře je podle autorů 190 levelů, které jsou rozděleny do 16 tématických sekcí, přičemž přístupných je jen 8. K dalším se musíte probít přes kopy úrovní. Všechny úrovně se nesou v duchu Atlantidy, tedy tajemnosti a mysticismu. Bohužel moc dlouho krásy úrovní obdivovat nemůžete, protože je vaše kulička zdevastuje a ze zničených kostiček vypadávají bonusy. Většinou se jedná o kladná vylepšení. Tady dostanete větší plošinku, tady život, více kuliček, střílny na okraje plošinek či se jen spustí zemětřesení, a vám tak značně usnadní práci. Někdy také osvobodíte rybku z jejího cihlového zajetí a ta vám pomůže buď kostičky ničit, nebo vám upustí nějaký ten peníz či vylepšení. A z těch negativních "vylepšení" vyjmenuju třeba okamžitou smrt či zmenšení plošinky. Negativní věci poznáte od pozitivních odlišnou barvou. Dobré vylepšní má zelenou barvu a to zlé má barvu červenou.

Grafika hry je pěkně vykreslena a k tomuto žánrů hry je až nadprůměrná. Zvuková stránka je zajímavá, ale po pár minutách ji stejně vypnete a pustíte si svou oblíbenou hudbu. Když už mluvíme o minutách, hra je bohužel shareware a tak vám po 60 minutách nezbyde nic jiného než si hru zakoupit či si najít jiný arkanoid - třeba nejklasičtější ze všech Arkanoid Win 32 či trošku novější Darkanoid. Bricks of Atlantis rozhodně není špatná hra a celou hodinku jsem se bavil. Ale taková zábava, abych za to platil, to zase nebyla. Sice je tu kopa vylepšení, ale když se to vezme kolem a kolem, je to ten samý arkanoid. Snad příště. Arkanoidu zdar!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Marie Žižková | 11.03.06 v 21:23

Proč není tento skvělý arkanoid celý, ráda bych si ho koupila ale nevím kde.Je to škoda že se dá po stáhnutí hrát jen jednu hodinu. Co s tím?


galerie

Bricks of Atlantis Deluxe Bricks of Atlantis Deluxe Bricks of Atlantis Deluxe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce