recenze

SnakeMe

SnakeMe

Had v novém balení. Tak tento, v herní sféře původně mobilně orientovaný, tvor se dočkal svého nového zpracování. Novinek je hned několik a po celou dobu se budete muset setsakramentsky ohánět, abyste dokázali nasbírat co nejvíce bodů.
V perexu jsem zmínil to, že původně mobilně orientovaná hříčka se dočkala svého dalšího zpracování. Ačkoliv jejich počet nedosahuje k takovým číslům, jaké předvádí klony legendární Tetrisu nebo Arkanoidu, rozhodně bychom potenciál tohoto tvora neměli podceňovat, protože se pozvolna stává legendou. Her na toto téma tu již bylo několik. Pokud bych měl do pěti sekund vyjmenovat hry, které mi na toto téma utkvěly v paměti, pak bych jen nerad nezmínil perfektní Virtual Lawn Mower, Ouroboros či Snok. Dnes tu máme ale SnakeMe.

Rád bych se pustil ihned k popisu inovací, protože předpokládám, že valná většina z vás se s jednou z mnoha variací Hada s největší pravděpodobností setkala. Novinek je k dispozici poměrně dostatek. Celý počin se bude odehrávat ve 2D prostředí. Autoři tentokrát volili trochu tmavší barvy, takže se nelekněte. Navolit si lze i barvy světlejší, ovšem hra mi na nich připadala dosti nepřehledná. V jednotlivých mapách půjde samozřejmě o to, nasbírat co nejvíce bodů. Přizvat si můžete samozřejmě i soupeře. Volit můžete jak mezi těmi umělými, tak si můžete rovněž pozvat i živé kolegy. Maximum současně hrajících jedinců může být osm, minimum je pak jeden exemplář. U všech si lze navolit, kterou ze dvou možností pro ovládání budete využívat. V tomhle ohledu mě překvapilo, že nejdou předefinovat klávesy. Takže i když to vypadá, že může hrát najednou až osm živých hráčů, nenechte se zmýlit, za normálních okolností si zahrajete pouze dva. Zbytek pak samozřejmě není problém doplnit počítačovými soupeři. Podmínky pro vítězství si pak lze velmi jednoduše definovat v nastavení. Oproti jiným hadům je zde výhodou, že jeden náraz nemusí znamenat konec. Nastane-li tato situace, pak vaše tělo zablokuje část hrací plochy a vy se budete muset této překážce snažit vyhnout.

Více ale potěší fakt, že si svého hada lze upravit dle libosti. Bez větších problémů si tak můžete vytvořit prakticky ideální exemplář, protože možnosti zde opravdu jsou. V tomhle ohledu si doporučuji přečíst herní manuál, kde najdete opravdu vše potřebné. Mám-li to nějak celé uzavřít, pak vězte, že SnakeMe je opravdu kvalitní kousek, který můžu doporučit prakticky všem. Jak fandům tohoto žánru, tak i ostatním hráčům logických her vůbec.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

SnakeMe SnakeMe SnakeMe SnakeMe SnakeMe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce