recenze

Raketka

Raketka

Pomozte sympatické Majence zachránit svého milováného ze spáru proradných mimozemšťanů. Úkol to nebude jednoduchý, bude totiž vyžadovat jistou dávku odhodlání a chuti něco dokázat. Pro kované hráče tedy v zásadě nic výjimečného. Přesto, troufáte si?
V perexu jsme jen v lehkosti nastínili, oč ve hře půjde. Dovolte mi ale, abych tuto myšlenku trochu rozvinul. Věc se má skutečně tak, že Majenka (ano, skutečně se tak hlavní postava jmenuje) si spokojeně žila se svým milovaným Pečičkem v malém a skromném příbytku. Jednoho dne se ovšem přihodila jedna strašlivá událost. Pečička unesli mimozemšťané. Když teď tak přemýšlím nad tímto námětem, docházím k závěru, že se nad tímto není potřeba jakkoliv znepokojovat, protože se s tímto příběhem setkáváme stále častěji. Majenka ale není žádná zakřiknutá dívka, s pomocí svých technických dovedností sestavila malou vesmírnou raketu a vydává se vstříc novému dobrodružství, ukázat cizákům, že si s vybrali špatnou oběť.

Tolik k příběhu. Oč působí sebevíce vědeckofantasticky, tím více vám samotná hra překvapí svým klasickým námětem, který je znám z her jako Ovine Lander, Lunar Lander 7k či třeba Monkey Lander. Prostě a jednoduše, v jednom z několika málo levelů, ovládáte malou raketku a vaším úkolem je s ní samozřejmě přistát. Než se ale dostanete k cíli, budete muset splnit několik málo věcí. Tou nejdůležitější je fakt, že při svém letu musíte posbírat všudypřítomné ovoce. V pozdějších levelech to bude ztíženo tím, že některé kousky budou umístěny na nedostupných místech a abyste se k nim mohli dostat, budete muset použít výbušný materiál, který samozřejmě můžete rovněž sebrat. Jakmile se vám podaří sebrat všechno ovoce, zpřístupní se vám cílová plošina, na kterou byste měli přistát a pomalu se začít těšit z dalších úrovní. Mějte přitom na paměti, že palivo nemáte v neomezeném množství, takže občas bude potřeba zavítat na čerpací stanici, kde si můžete své zásoby doplnit.

Bohužel hra má několik slabších míst. Hráče nejspíše nepotěší, že podobný námět tu byl již nesčetněkrát a autoři Raketky nepřinesli v zásadě nic nového. Úsměv do tváře nevloudí ani technické zpracovaní, které je dosti průměrné a přihlédnu-li k tomu, že ve Flash hrách se setkáváme ve většině případů s mnohem kvalitněji odvedenou prací, pak lze hovořit i o menším podprůměru. Hratelnost naštěstí není na tak hrozné úrovni. Sečteno podrženo, Raketka je hra, která jistou chvíli dokáže zaujmout ty, kteří nečekají nadprůměrný herní zážitek. Pro ty, již ho čekají, pak to není to pravé ořechové.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Petr | 23.02.08 v 16:22

Na stránce http://perdol.webzdarma.cz/produkty3.html
se objevilo nepřímé pokračování Raketky pro dva hráče. Poměrně zábavná hříčka.

dan | 24.12.05 v 17:16

cisty game maker


galerie

Raketka Raketka Raketka Raketka

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce