recenze

Becherátor

Becherátor

Zajímavá gameska, která je variací na známého Kutila Tima (Incredible Machine). V mnoha levelech se snažíte sestavit různé objekty tak, abyste dosáhli žádaného výsledku - vcucnutí kapek becherovky do odtoku a zamezení zničení lahví.
Někteří z vás si možná pamatují jednu nejen ve své době velice oblíbenou hříčku, respektive celou sérii Incredible Machine (taktéž přezdíváno Kutil Tim). V každé úrovni jste museli splnit určitý úkol a měli jste k dispozici hromadu různých předmětů a hejblátek, která mezi sebou šla všemožně propojit a navzájem tak vytvořila jakýsi stroj nebo zkrátka systém, který ve spolupráce s fyzikálními zákonitostmi vykonal vše potřebné a třeba dopravil tenisový míček na dané místo.

Na podobném principu stojí a padá i Becherátor, sympatické dílo českých autorů a vítěz Becherovka Game 2005 v kategorii Logické. V celých třiceti levelech, stupňovaných samozřejmě dle obtížnosti, máte jasný úkol – dopravit bezpečně kapky Becherovky do odtokového kanálu, nedopustit zničení žádné pravé lahve a zneškodnit přitom veškeré lahve falešné. Zní to možná jednoduše, ale vězte, že je to všelijaké, jen ne jednoduché. Na mapách se nachází několik různých typů objektů – statické zdi, stěny a rampy, od nichž se v určitém úhlu odrážejí pohyblivé předměty – míčky malé i velké, těžké i lehké a pak samozřejmě kapky onoho bylinného likéru. Důležitým strategickým prvkem jsou také jakési koše, do nichž je možné všechny objekty pochytat, a dále antigravitační zařízení, která způsobí pád všeho pohyblivého na opačnou stranu. V praxi pak každý level vypadá tak, že na vás autoři nachystají nějaký zapeklitý problém, který lze vyřešit pouze správným dosazením několika chybějících prvků. Ač není typů různých zařízení mnoho, je počet úkolů a puzzlů skutečně velký a kombinací je bezpočet, přičemž řešení některých z nich jsou vskutku kuriózní. A pokud by vás náhodou už přestala bavit samotná kampaň nebo byste ji příliš brzy dohráli, je tu ještě možnost tvorby a hraní map vlastních.

Becherátor je rozhodně hrou velice přitažlivou a dalo by se i říci nenáročnou – nemusíte se dlouhosáhle snažit pochopit složité herní principy a mechanismy, vše se řídí intuitivními fyzikálními zákony a řešení úrovní je otázkou bystré úvahy a dobrého nápadu a nutno říci, že vám vydrží na opravdu dlouho a pěkně zavaří vaše mozkové závity.

Pakliže vás Becherátor zaujal, rozhodně si nenechte ujít ani náš rozhovor s jeho autorem, Tomášem Jechou.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Janička1

Janička1 | 20.01.15 v 10:28

u tohoto se myslím pobaví každý

lol | 09.12.05 v 19:32

Stredne trapny

Tvara | 08.12.05 v 22:24

husta gamesa jako svine.... dobre rozvrzeni levelu, obtiznosti,... pouze bych bral vice nastroju.


galerie

Becherátor Becherátor Becherátor Becherátor

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce