recenze

MiniGolf 1Shot

MiniGolf 1Shot

Máte rádi minigolf? V posledních letech se rozmohl v zahradách boháčů, městských parcích… a taky ve vašem PC. Na ten dnešní vám bude stačit jediný prst na jediném tlačítku klávesnice.
Je to tak, nabindujte si jedno jediné interaktivní tlačítko třeba na jednu z šipek (mám dojem, že hra soutěžila v závodě o nejlepší hru, totálně obsluhovanou jednou klávesou) a bavte se, jak vám to jen hra umožní. Že je to lajdácké a nepraktické? Není, zvyknete si. A pokud jste od přírody líní, zvyknete si dvakrát rychleji. Ovládat budete totiž jen sílu, směr a samotný šťouch.

Pokud jde o menu (ovládané – jak jinak – jedním tlačítkem…), nabídne vám tu nejklasičtější klasiku – tournament proti virtuálním minigolfistům, soloplay pro klidná víkendová odpoledne a practice, kde můžete jet na osobák, aniž by vás otravovali nějací oponenti. Samozřejmě nechybí ani lehce narcistická možnost volby charakteru, ale tahle hříčka je tak krátká, že jsem se tím opravdu nezaobíral. To vše je zabaleno do tří obtížností lišících se v šikovnosti soupeřů a nárocích na vaše smysly & hbité prsty a to tak, aby si zahráli úplně všichni. Za zmínku ale nestojí jen její ovládání, ale i jakýsi „fyzikální systém“, kterému můžete s čistým svědomím říkat chaos, ale nemůžete mu zapírat, že s ním není sranda – vůbec některé jamky jsou celé dost „nadivoko“. Tak jako tak, míčky létají od hran místy hodně zvláštně.

Grafika je pěkná, jednoduchá. V animacích a podobných složitějších jevech ale kvalitou dost kolísá – ne, že bych takové věci ve chvílích soustředění mezi míčkem a jamkou vnímal. Z pětadevadesáti procent statickou plochu vám občas oživí nehodný vysouvací most nebo projíždějící vlak (hra je zasazená do jakéhosi miniaturního světa, já vám to neřek?). Hezký pokus, kdyby míček tím vlakem neprocházel.
Zvukově je hra jednoduchost sama, veškeré hraní se vám bude snažit zpříjemnit jeden jednoduchý song, podobný klasikám z tetrisu a dalších automatovek. V mém případě se mu to zpříjemňování příliš nedařilo, na druhou stranu bedny ale můžete vypnout vždycky.

Takže stáhnout, či nestáhnout? Hra je se svými osmnácti jamkami a třemi herně totožnými mody krátká i na freewarovku, ale nemůžu říct, že bych se u ní nepobavil, naopak, přejel jsem si ji několikrát. Je zábavná, navzdory svému spartánskému ovládání i slušně hratelná a o to přece jde. Je to prostě… minigolf.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

MiniGolf 1Shot MiniGolf 1Shot MiniGolf 1Shot MiniGolf 1Shot