recenze

Samhain

Samhain

Konec října je zajímavá doba. Vše totiž směřuje k Halloweenu, jenž je poslední dobou čím dál populárnější i u nás. S tímto svátkem je spojeno také mnoho her. Jednu plošinovku, ve které si dosytnosti užijete druidů a podsvětí, přinášíme právě dnes.
Halloween je tradice, která vznikla již za dob Keltů v Irsku. Ti se chtěli zavděčit starodávným bohům, a tak jim 31. října (konec tehdejšího roku) vždy něco obětovali. Zvyk se s příchodem křesťanství postupně přenesl hlavně na děti, které v různých strašidelných kostýmech chodily od domu k domu a žádali pamlsky. S irskými emigranty se tato tradice přemístila do USA. Dnes je Halloween hlavně velkou zábavou plnou masek, vykuchaných dýní a strachu. Programátor hishnak, známý vynikajícím titulem Kyoto Village, se s další plošinovkou účastnil soutěže serveru Klick Academy. Jak se mu hra povedla?

Samhain je tedy klasická skákačka s halloweenskou tématikou. V pěkně rozvinutém příběhu se dozvíte některé podrobnosti a mýty kolem tohoto svátku. Ocitnete se v roli muže, kterého druidové neprávem obvinili z posedlosti duchy. V jeho kůži projdete hned několik prostředí, než se dostanete k samotnému druidskému chrámu. Tam se rozhodne o vašem dalším osudu. Setkáte se s pěti různými druhy nepřátel. Vedle klasického nožíku na ně můžete použít též kouzla, které cestou v podobě knihy seberete. Hra není příliš náročná, a tak ji jistě za chvíli dohrajete.

Výborné je zpracování. Grafika totiž zaujme hned na první pohled. Kreslené prostředí je velmi hezké a autorovi se povedlo. Stejně tak i hudba a zvuky. Působí ponuře a temně. Díky tomu dodají tu správnou atmosféru. Vše ještě podkresluje zajímavý děj. Samhain je opravdu povedený titul a může se směle řadit po boku vynikajících a velmi zábavných her jako byly Bernard and Hank nebo Kyoto Village od stejného autora. Škoda jen, že dnešní gameska není také tak dlouhá. Autorovi již nezbylo mnoho času, aby dodělal další levely či alespoň závěrečný souboj s bossem. Přesto, pokud se chcete na chvíli odregovat či si připomenout uplynulé svátky, tak dlouho neváhejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Triple T | 08.11.05 v 17:13

Jak jsem si myslel, ale kde se to ulozi treba poprve? Protoze ja jsem dosel do myslim druheho "levelu" (sceny, mapy) "druheho sveta" (po animacce), coz mi pripada dostatecne daleko, a zadne ulozeni jsem nezaznamenal.

kuba | 06.11.05 v 10:36

save samo, load z menu

Triple T | 05.11.05 v 15:20

hm dobra hra ale nemuzu ji dohrat (ted uz se mi nechce) - jak se to uklada / loaduje?


galerie

Samhain Samhain Samhain Samhain

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce