recenze

Wild Metal Country

Wild Metal Country

Je tomu již pár měsíců, co jsme vám přinesli první dva díly série GTA. Od stejné společnosti vzešla i dnešní gameska, která je ovšem zaměřená zcela jiným směrem. Bude docházet k velmi zajímavým soubojům, kde vyhrává ten nejsilnější.
Když se řekne Rockstar Games, většině z vás se jistě vybaví pomalu legendární série Grand Theft Auto. Nejen s ní se ovšem tato společnost hodlala ve světě prezentovat. Zaujmout se snažila i následující gameskou, která ovšem zůstala nedoceněna a prakticky bez povšimnutí. Původně komerční gameska se tak před nějakým časem objevila ve zlaté sbírce Rockstar Classics, kde se ostatně hřejí i první dva díly. Vše je zde samozřejmě pod freeware licencí.

Základním stavebním kamenem je samozřejmě příběh. Ten je zde bohužel velice prostý a do jisté míry i kýčovitý. Na jedné planetě se stroje, nápadně připomínající tanky, zbláznily a na vás je dát vše opět do pořádku. Nic více, nic méně. Ačkoliv příběh budí dojem uzavřenosti, samotný průběh hry vás přesvědčí o opaku. Nejdůležitější je zvolit si ten správný dopravní prostředek. Máte na výběr z několika možností. Jednotlivé kousky se liší svými charakteristickými vlastnostmi. Ať už vaše volba padne na cokoliv, úkol bude pokaždé stejný – vyčistit dané teritorium. Váš tank ovšem nebude vůbec jednoduché uřídit. Každý z pásů se totiž ovládá samostatně. Zejména z počátku se proto vyzbrojte obrovskou dávkou trpělivosti. Ta se ale ostatně bude hodit i v pozdějších fázích. Velmi lehce se vám může stát, že se v kopcovitém terénu snadno překlopíte a stanete se snadno zranitelní. Mě osobně se z tohoto problému podařilo dostat třemi způsoby. Tím prvním z nich bylo neustálé otáčení hlavně tak dlouho, dokud tank nestál opět na pásech. Další možností byla střelba, jejíž tlaková vlna mě dostala do původního stavu, i když s lehkým zraněním. Poslední a zároveň nejzdlouhavější možností bylo vyčkávání na vrtulník, který neustále poletuje v levelu a nabízí svoji pomoc. Ten dokáže takto „paralyzovaný“ tank opět postavit na nohy.

Když už jsem nakousl ty zbraně, dovolte mi, abych vše trochu upřesnil. Útočných prostředků je zde několik. Lze je najít v misi a čím více se vám jich podaří najít, tím lépe pro vás, protože budete mít více možností, jak vyzrát na nepřítele. Odskočme si nyní k technickému zpracování. Léta se na něm podepsala a mezi komerčními hrami z dnešního pohledu působí trochu archaicky. Protože se ale pohybujeme mezi freewarovkami, musím říci, že zpracování je rozhodně nadprůměrné. Výtky bych možná měl k již zmíněnému ovládání, ale pokud se trochu s hrou sžijete, na žádné složitosti nebudete mít ani pomyšlení. U Wild Metal Country jsem strávil poměrně mnoho času. Bohužel mi gameska v průběhu nenabídla v podstatě nic nového a stereotyp se bohužel dostavil po pár hodinách. Tento nedostatek ale gameska nahrazuje naprosto parádním multiplayerem, v němž hra opravdu nabírá druhý dech. Pokud jste příznivci síťového hraní, pak je pro vás stažení nutností. V opačném případě ale musíte vše zvážit. Velikost archívu je trochu větší a stažení bohužel probíhá obdobným způsobem jako u prvních dvou dílů GTA. Po kliknutí na magické tlačítko download budete přesměrování na formulář, kde musíte vyplnit své údaje a teprve pak se vám zpřístupní samotné stahování. Ať už se ale rozhodnete jakkoliv, přejeme příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Ivan | 05.02.06 v 00:12

Určitě stálo za to stáhnout si těch 165 MB. Už to hraju třetí den a pořád nemám dost.


galerie

Wild Metal Country Wild Metal Country Wild Metal Country