recenze

Snowman in Hell

Snowman in Hell

Sněhulák v pekle. Myslíte si, že je to nemožné? Ve skutečnosti možná, ale pro počítačovou hru to není žádný problém. Vyjma kvalitního zpracování tato gameska přináší opravdu mnoho a co to přesně je, si povíme v následující recenzi.
Ryba na suchu, komár v sodovce a flaška piva v sauně. Ptáte se co mají tyto tři věci společné? No přeci, že se jedná takové kombinace, které nepřináší vůbec nic pozitivního. Ne, nebojte, nebudete tu zkoumat, co by se stalo, kdyby…Tímto úvodem jsem chtěl tak pozvolna nastínit problematiku dnešní hry. Řekněte sami, sněhulák v pekle, co to může přinášet pozitivního? Obrovské horko přeci odjakživa působí vždy nepříznivě, a to ať už se jedná o cokoliv. V počítačové hře je ale možné cokoliv.

Popis většinou začínám příběhem a ani dnes neudělám výjimku. Ostatně, myslím, že bych byl sám proti sobě, protože příběh je zde obrovským kladem a nemusel by se za něj stydět ani kdejaký „béčkový“ film. Prostě a jednoduše se vše točí okolo jednoho sněhuláka, který se dostal do pekla a za každou cenu se snaží dostat na místa, kde by teplota nepřesahovala několik desítek stupňů Celsia. Možná se nyní divíte, co je na tom tak atraktivního? Věc se má tak, že s postupem času se poodkrývají další detaily a vzniká tak opravdu strhující děj, který vám ale nyní neprozradím, abych vás nepřipravil o ten skvělý zážitek, který tahle gameska nabízí. A to myslím opravdu smrtelně vážně. Pokud jsem doteď mluvil o tom, že hra přináší kvalitní atmosféru, tak při porovnání s touhle dameskou část mnou takto popsaných her, působí jako slabý odvar. Gameska totiž přináší, co tu dlouho nebylo. Abych ale nemluvil pořád v hádankách, rád bych nyní zmínil, co bude vaším úkolem. Jak jsem již psal, ocitáte se v kůži jednoho sněhuláka, který v se dostane do pekla. Tam pozná nového přítele – lebku jménem Vergilius, která mu poví o chladném místě hluboko pod peklem a právě na tohle místo se v mariovském stylu snažíte vypravit.

Cesta to ovšem nebude v žádném případě jednoduchá. Narazíte na spoustu nepřátel. Proti nim máte ale jednu obrovskou výhodu – jste přeci sněhulák, takže se skladbou svého těla nemusíte vůbec zabývat. Jednoduše po nich stačí hodit svou vlastní hlavu a máte vymalováno, o protivníka se dále nemusíte starat. Mrtvý soupeř jde navíc prakticky zužitkovat. Pokud máte před sebou obrovskou propast, kterou přeskočit dá mnoho práce, nemusíte zoufat. Stačí mrtvolou nepřítele šikovně hodit a vydláždit si cestu na další místa. Bestiář je zde opravdu pěkný, nejedno RPG by této gamesce mohlo závidět, i když Showman in Hell je samozřejmě klasická akční arkáda. Jednotlivé levely jsou sice poměrně krátké, ovšem laťka obtížnosti je zde opravdu vysoko. Každá větší chyba znamená automatický restart levelu. Býti sněhulákem má samozřejmě totiž i své nevýhody. Každý střet s ohněm či nepřítelem vás zmenšuje a pokud si nezačněte dávat pozor, zmizíte úplně. V tomhle ohledu bych rád zmínil, že narazíte i na své sněhokamarády, u nichž se můžete dostat opět do kondice. Inspirace slavným Mariem je zde opět znát nebo už si nevzpomínáte na hřiby, které vás dokázali zvětšit a na chvíli vás udělat dominantní postavou, pro kterou jeden střet s nepřítelem nic neznamenal?

Nabídka kladů ovšem zdaleka nekončí. Jedním z hlavních pilířů je i technické zpracování, které je jedním slovem perfektní. Grafikou počínaje a strhujícím hudebním doprovodem konče. Pohyby postavy sice místy působí trošku krkolomně, ale na vše si lze zvyknout. Bohužel všechno něco stojí a v tomto případě se budete muset smířit s vyššími hardwarovými nároky, které sice nepatří mezi nejkrvavější, ale i tak. V duchu toho faktu se nese i to, že velikost archívu je trochu větší, přesto si myslím, že v dnešní době jde i tohle překousnout. Pokud se totiž rozhodnete pro stažení, nebudete litovat. Strhující podívaná, hratelnost, zpracování a zajímaví protivníci jsou skutečně jen zlomkem toho, co Snowman in Hell nabízí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

SpokoWap | 17.01.06 v 15:40

Tylko pozazdroscic wam takie strony. Polska musi brac z was przyklad :) Pozdrawiam.

Francik | 16.12.05 v 17:47

Macie piękną stronę z grami dla wszystkich.Pozdrawiam z Polski.

Robin | 11.12.05 v 12:51

Ta hra je určitě prima,ale stahovat se mi ji nepodáří,je to na dlouho cca 7 hodin

Triple T | 22.11.05 v 10:09

Ja mam podobnou potiz s mym 1.2GHz procesorem. Ty HW pozadavky berte vazne!

Monty | 20.11.05 v 02:40

není to takovej problem. kdyžtak to stáhnou přes noc. já mám spíš potíž, že mi to na 2.1 Gh (nebo kolik) běží pěkně pomalu. skoro nehratelně pomalu

kdo | 19.11.05 v 22:26

Je to fakt mazec,i když přes 230 mega je i v dnešní době docela dost...Mam ADSL 1 mbps
a stahoval sem to 40 min.Takže lidem s pomalejším připojenim nedoporučuju stahovat...Jinak sem stahoval i víc např 2.1 GB - juiced.To byl záhul.


galerie

Snowman in Hell Snowman in Hell Snowman in Hell

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce