recenze

Cybernoid

Cybernoid

Není těch stříleček už trochu moc? Možná ano, možná ne. Pokud nám však vždy nabídnou něco nového, což Cybernoid zcela jistě plní, nemůžeme si na nic stěžovat. Zapněte tedy mozky, v této arkádě je totiž budete potřebovat.
Cybernoid je vynikající předělávka klasické střílečky pro Commodore z roku 1988. Na první pohled se tváří jako typická 2D střílečka „z leva do prava“, ale po prvních strávených minutách prozradí, že držet jen klávesu pro střelbu není výhrou, jelikož bez taktického a trochu i logického myšlení ve hře úspěšní nebudeme právě díky všudypřítomným hádankovým okamžikům a velmi chytrým protivníkům.

Ve hře se tak ocitáte jako pilot vesmírné rakety s misí zachránit a navrátit odcizený náklad. Tato mise by se dala klasifikovat jako nulová šance bez patřičného arzenálu, kterým budete disponovat. Jedná se o lasery, bomby, naváděné rakety, miny, ale také štíty, zaručující chvilkovou „nesmrtelnost“. Nutno říci, že i díky poměrně velké rozmanitosti si je hra schopna zachovat i zdravou míru přehlednosti, která bohužel ve většině nových stříleček znatelně chybí. Jak bylo již zmíněno, hra nezaujme kvantitou nepřátel a nikdy nekončící akcí, ale nutností přemýšlet nad strategiemi, které zaujmete vůči každému nepříteli.

Pokud se podíváme na strukturu a rozsáhlost celé hry, je nutno smeknout před výrobci, kteří si museli dát opravdu velkou práci všechno nascriptovat a vytvořit kvalitní atmosféru a hratelnost bez stereotypu na několik hodin.

Jediné, co považuji za poněkud zastaralé, je grafika, která mohla být více barevnější a trochu komplexnější – je však možné, že právě díky jednoduché grafice je hra tak chytlavá a přehledná. Zvuky jsou na tom v propracovanosti podobně jako grafika, tedy jednoduché, avšak do hry skvělé zapadající.

Celkově bych hru hodnotil jako nadprůměrnou, netuctovou arkádu, která ze svého žánru mírně vybočuje a snaží se zaujmout neustálým taháním hráče

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Xenon (russki) | 18.10.08 v 13:45

Igra horosa, no stari dobri spektrumovski "cybernoid" byl lucse.

Linkman | 18.01.06 v 09:50

Vyhodi hlasku ze illegal running memory alebo tak daco
skusane pod winxp prof.


galerie

Cybernoid Cybernoid

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce