recenze

Kumoon

Kumoon

Kuře akčním hrdinou! Nevěříte? Hříčka s podivným názvem Kumoon vás přesvědčí. Roztomilé kuřátko v hlavní roli se ale nebude muset vypořádat s klasickými nepřáteli, nýbrž „pouze“ s bednami. Právě proto se tato hra hodí pro všechny věkové kategorie. A můžete si být jisti, že kuře pobaví i vás!
Kumoon není zrovna obyčejná hříčka. Kumoon je ve všech směrech výjimečná, ať už si vezmeme na paškál kterýkoli herní prvek. Grafika? Krásné 3D, které vás ohromí. Hratelnost? Neobvyklá kombinace akce a logiky, kdy je zapotřebí nejen tupě střílet, ale i bedlivě uvažovat nad každým výstřelem. A konečně: hra vám vydrží neuvěřitelně dlouho, což se také cení.

O co jde? Úkolem kuřete je vystřílet všechny červené a zelené bedny. Za každý úspěšný sestřel dostává body, přičemž zelené bedny fungují jako bonus – jsou hodnoceny nesrovnatelně lépe. Háček je v tom, že se vám za každý výstřel body odčítají. Musíte tak dobře vážit každý výstřel; v případě, že vám klesne skóre až na nulu, totiž přicházíte o aktuálně dosaženou pozici a můžete začínat pěkně od začátku. Postupem času, jak stoupá obtížnost, určitě využijete některé ze zvláštních schopností kuřete. Obzvláště létání se stane vaším věrným pomocníkem – beden totiž bude přibývat a dostřelit až ke stropu je nesmírně těžké. Na stereotyp si tak rozhodně nelze stěžovat. Pokaždé se najde nějaký nový prvek, který posouvá hratelnost o notný kus dál. Čas od času se kupříkladu objeví obrovská koule, která nepěkně zatočí s pořádkem v místnosti; jindy se vám zase zpřístupní nový typ zbraně.

Po grafické stránce si není na co stěžovat. Naopak – můžeme vychvalovat až do nebes. Kuřátko je kouzelné, fyzikální model uvěřitelný a efekty úchvatné. Maratón superlativů nekončí ani s přechodem k audio stránce. Hudba je rovněž dobrá, i když vyhrává pouze v menu. Co dodat? Berte všemi dvaceti, byli byste hloupí, kdybyste si nechali ujít tento skvělý titul!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

jfhskj | 29.12.06 v 20:57

moje nejlepší skore je 185 000 má někdo větší skore?

hafan | 28.12.06 v 12:03

menší chyba v článku zbraně se zpříztupnit nový typ zbraně nejde protože ve hře jsou pouze 3 zbraně a ty máte v každé úrovni

lejsr | 28.12.06 v 11:47

tak jsem nemohl vyhrát jen 32 a poslední úroveň.3koda že je to tak krátká hra.

Manfred | 20.10.06 v 17:44

Cheat na všechny úrovně:
Sem udelal ja a faka mi to:
Ve slozce kde mate hru tak tam je setings_jmeno.txt
tak to editujte a 3. radek od zvrchu tak to smaste a napiste misto toho 50
Tot vse a melo by to fachat jak me

Manfred | 20.10.06 v 17:12

teda WWW.TORIBASH.COM

Manfred | 20.10.06 v 17:12

MILUJU TORIBABS

Manfred | 20.10.06 v 17:11

Skvela hra! ale sekl sem se u 19 kola :D

Triple T | 28.10.05 v 09:38

Urovne se ti postupne odemykaji vyhravanim. Muzes je vybirat normalne kurzorovymi sipkami po stisknuti start new game.

Bob | 23.10.05 v 21:30

Prosim, poradte mi, jak hrat treba od 15 kola a ne porad od zacatku. Diky

Triple T | 21.10.05 v 16:51

edit: skoro vsichni :/

Triple T | 21.10.05 v 16:48

Jo, tahle hra je legrace, a patri hlavne do kategorie detske :), ale jinak je asi skutecne (ac se to na prvni pohled nezda) vice logicka nez akcni.
Mayoneezovu tvorbu mam rad, za jeho nejlepsi hru povazuju stale prvni Pakoon s vybornym letadlem. Na Kumoonu jde az prilis videt, ze je psany horkou jehlou pro soutez (Assembly), ale nastesti zaplnuje "diru na trhu", takze si jej vsichni uzivaji.

Ishish | 21.10.05 v 11:59

hra patri spise do kategorie logicke - kure muze natlacit bile objekty (bedny,koule, hranoly) na cervene bedny a tak je zbelat - fyzikalni model je pekny - je to spis hratka nez hra za 30 minut jsem udelal prvnich 20.levelu z uvedenych 39 (na zbytek se chystam) - ale je prima sledovat jak bedny padaji a kulicky se odrazeji od sten - opravdu povedene

Kahi | 21.10.05 v 00:54

budiž tato hra důkazem, že co člověk, to názor. protože na rozdíl od Martina, mě tato hra vůbec neoslovila (což bych od 90% hry čekal). už ze začátku mi nesednul princip hry a snad kvůli počátečním neuspěchům a zdánlivé nemožnosti nalézt ve hře systém jsem ji opustil. a vzpomínky na nudnou podprůměrnou šedou konzervativní grafiku způsobily v zápětí nasledující uninstall.


galerie

Kumoon Kumoon Kumoon

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce