recenze

The Griffon Legend

The Griffon Legend

Tváří se to jako RPG a není to RPG! Co je to? Arkáda v RPG hávu jako vyšitá! The Griffon Legend je zajímavá akční hra s grafikou jako by Zeldě odněkud z těla vypadla. Hrdina je takový vesele bojovný a kolem se prohání spousta lačných mrch. Jdeme na to?
Lační RPG sekáči by si při pohledu na „vytípané“ screeny mohli myslet, že dnes tu máme „erpégéčko“ jako vyšité. Nicméně vyšitá arkáda bude asi přesnější název…

Náš malý nenápadný hrdina (spíše než ve smyslu nenápadný použijme neviditelný – tak nějak zapadá do lokální grafiky) je takový malý agresor. Pro lokálního pacifistu myšlenka nepřijatelná, pro erudované stráže morálky počítačových her tuplem, pro ostatní populaci tělíčko k virtuálnímu převtělení. I já jsem se tedy převtělil do této postavičky a rozešel jsem se směrem, který mi byl určen. Hned v prvním screenu jsem se seznámil s jakýmsi Ogrem (něco jako Shrek), který ovšem jako Shrek milý rozhodně nebyl. Vrhl se na mne stylem hladového vlka a nebýt mého svižného mečíku, asi bych byl na mraky. „Nu dobrá“, řekl jsem si, „hrubá síla protentokrát zvítězila“. A těšil jsem se, že si jako správný „Zelďák“ v příštím screenu aspoň trochu zakouzlím. Chyba lávky! I v dalším a dalším a dalším screenu na mne čekali paraziti, takže ručka s mečem byla jediným dorozumívacím prostředkem mezi rasami. Ano, tu a tam si s někým popovídáme, ano, tu a tam se jukneme do inventáře, ale to nic nemění na faktu, že je to řežba. A to ve všech směrech, level za levelem.

Někdo může být zklamaný, někomu to vyhovuje. Já sám jsem tak něco mezi. Když už vás ale nic jiného na této hře nezaujme, věřím, že vás dostane alespoň hezká hudbáááá! :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

The Griffon Legend The Griffon Legend The Griffon Legend The Griffon Legend The Griffon Legend