recenze

Spiderhead

Spiderhead

Respekt! Tak tohle slůvku se budete snažit vzbudit u vašich nepřátel a pomůže vám k tomu hlavně váš palebný arzenál zbraní. Nemalou úloh na tom bude hrát i vás netradiční vzhled. Další podrobnosti postupně poodhalí ale až naše recenze.
Hrdina neznající strach, struhující přestřelky, plno krve a atmosféra, jež by se dala krájet. Tak i takhle nějak může vypadat v dnešní době akční hra, tedy kategorie, která se u hráčů může těšit největší pozornosti a právě i dnešní Spiderhead se může směle zařadit bok po boku mezi hry tohoto žánru.

Nejedná se ovšem o žádnou technologicky vyspělou střílečku, plnou nejrůznějších efektů a rozmanitých prostředí. Gameska je podobná například nedávnému Butterfly 660. Na první pohled nevinná akční arkáda ovšem v sobě skrývá až neskutečnou porci zábavy. Vy se ocitáte v kůži sympatického týpka, jehož hlava bohužel prošla řádnou mutací s trvalými následky. S tímto hrdinou se budete pohybovat po několika světech, kde narazíte na opravdu zajímavá individua, která svým vzhledem dokáží nejednomu hráči vnést úsměv do tváře. O tom ostatně svědčí i humorné situace, kdy svým oponentům můžete skákat po hlavách a na velmi krátkou dobu je paralyzovat. Abyste si přece jen mohli od těchto dotěrných protivníků odpočinou, máte k dispozici zbraně. I s bonusovým kouskem jich budete mít k dispozici celkem pět a většinou je získáte při soubojích se závěrečnými protivníky v závěru každé epizody. Zpočátku se budete muset spoléhat jen na pistol. Ta zrovna nevyniká svými vlastnostmi, ale dokáže se zbavit soupeřů. Hlídat si ovšem budete muset střelivo. Jakmile vám klesne u jedné ze zbraní na nulu a nemáte po ruce žádnou rezervu, pak máte smůlu. Budete se muset ihned podívat po zelených boxech, kde si můžete veškeré střelivo ihned doplnit a poté se směle vypravit opět do boje.

Hra obsahuje i plno záludných překážek. K jejich překonání vám mnohdy pomůže intuice. Díky nim vás ale hra dokáže zabavit. Po každém splněném kole se gameska navíc ukládá, takže i v případě, že zemřete, nemusíte začínat úplně od počátku. Počítat můžete i s několika vychytávkami. Za zabíjení například získáváte prvky, které vám pak v konečném součtu aktivují speciální mód, jenž vám přidá několik nadlidských schopností. To se hodí zejména v soubojích s hlavními bossy. Mám-li to nějak pěkně shrnout, pak vězte, že Spiderhead je hra, která má toho hodně co nabídnout. Stažení tedy rozhodně doporučujeme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Spiderhead Spiderhead Spiderhead Spiderhead Spiderhead