recenze

SuperBall

SuperBall

Super míč, jak zní v překladu název dnešní hry, je další z řad remaků stařičkých kousků. Autoři si tentokrát vzali na mušku amigacký kousek a vylepšili ho o několik detailů. I když je námět v celku prostý, jistou chvíli se bavit rozhodně budete.
Remake, remake a ještě jednou remake. Tak přesně tohle slůvko slýcháváme stále častěji. I když v dnešní době se objevuje stále více vyspělých her, kde o nové technologie není nouze, rozhodně není na škodu připomínat si kousky z herní historie, které, i přes (z dnešního pohledu) slabší zpracování, nabízely mnohem více zábavy, na niž mnozí rádi vzpomínají i dnes.

Autoři remaků si většinou berou na svá bedra legendy, jakou byl třeba Head over Heels či Turrican. Výjimkou nebývá ale ani to, že se v jejich hledáčku objeví i méně známé hry. Ostatně, dnešní SuperBall mluví jistě za vše. Pojďme si v několika slovech shrnout váš úkol. Ten je velice jednoduchý. Ocitáte se na velmi pozoruhodném a hlavně úzkém místě. V hlavní roli je duhový balón. Ten můžete ovládat buď na levou nebo na pravou stranu. Dotyk o stěny nevadí. Nebude trvat dlouho a míč se rozpohybuje. V cestě se vám pak čas od času objeví na různých místech postavený jiný míč a vaším úkolem je se mu za každou cenu vyhnout. Možná se říkáte, že to bude snadné, jenže hra se postupně zrychluje a později bude skutečně záležet pouze na vašich bezchybných reakcích.

Velkým kladem je technické zpracování, které je poměrně solidní a přítomna je dokonce i hudba. To je při pohledu na velikost celého archívu doslova malý zázrak. Je ale jasné, že stereotyp se dostaví. Bohužel poměrně rychle. Rovněž gameska mnoho herních možností nenabízí. Přesto, máte-li rádi jednoduché hříčky na odreagování, rozhodně stahujte. Velikost je opravdu více než příznivá!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

va!n aka Thorsten (coder of this 32k game) | 14.01.12 v 02:54

Dobrý den. Zde je kodér této hry 32k psaní. Hezké vidět, vaše zpráva o mém 32k hru. Vím, že hra sama o sobě není nic zvláštního a může nudit velmi rychle. Ale ne Němci by měli vědět, že je to remake slavné legendy německého Superball TV hra televizní stanice SAT.1 - Další zvláštní věc, o této hře, je exe velikost právě jen 32KB, která obsahuje všechny kódu, grafiky, zvuk a dokonce i zpěv! To byl můj první 32k hra pro PC a není dobře optimalizované.Stejná hra bude možné i dnes, o polovinu velikosti exe. S pozdravem. http://www.secretly.de

Josef Sábl | 28.10.05 v 11:38

To snad nemyslíte vážně! Taková hovadina. Jediný co je na tom zajímavý je, že je to na 32k. Hratelnost nulová (než to začne bejt obtížný, musíte tři minuty koukat a nudit se), a ještě to debilní "links", "rechts" když zatáčíte. Příšerný.


galerie

SuperBall SuperBall SuperBall SuperBall SuperBall

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce