recenze

Liquisity

Liquisity

Dostat míč do koše! Tak přesně tohle bude vaším úkolem v následující gamesce. Na první pohled prostý úko v sobě ovšem skrývá řadu úskalí, která vám z části poodhalíme v naší recenzi. Už nyní bych ale rád vyzdvihnul naprosto parádní atmosféru!
Zábava a logika. S důkazem, že toto slovní spojení může v počítačových hrách fungovat, se setkáváme poměrně často, protože jsou to právě logické hry, které díky svým zajímavým a originálním nápadům slaví ty největší úspěchy. V Liquisity ovšem v zásadě nic originálního nečekejte. Vaším úkolem bude dostat míč do naprosto obyčejného koše.

Samotné provedení je ve své podstatě velmi jednoduché a vy se budete muset sžít se všemi možnostmi, které tato hra nabízí. Gameska se totiž ve většině případů odehrává pod vodní hladinou. Vaší pozornosti by nemělo uniknout dělo. To bývá umístěné v různých pozicích a díky němu můžete vystřelit již zmíněný míč. Úkol pak bude velmi jednoduchý, s pomocí tohoto balónu budete muset stisknout červené tlačítko v malém košíku a dostat se tak do další úrovně. Než se tam ale dostanete, bude potřeba projevit notnou dávku zručnosti. Míč po vystřelení můžete jemně korigovat a pokusit se ho nasměrovat na různá další místa, která pomohou k dalšímu pohybu balónu. Celkem mě potěšil fakt, že k dohrání levelu existuje několik cestiček. Vše závisí na tom, jak vhodně budete kombinovat bonusy a spolupracovat s okolím, kde se kromě překážek můžete střetnout i s velmi užitečnými prvky. Později si rovněž můžete vylepšovat váš míč a to až na takovou úroveň, že se vám začne rozpouštět a vy se tak můžete dostat i do opravdu drobných škvír. Na druhou stranou nesmíte dopustit, aby se vám míč rozpustil úplně, jinak se můžete o vše pokoušet znovu. V tomhle ohledu naštěstí existují pomůcky, které dokáží váš balón na chvilku „zregenerovat“.

Těchto featurek samozřejmě existuje celá řada, ale jmenovat vše raději nebudu, abych vás nepřipravil o ten skvělý zážitek, který tahle hra přináší. Atmosféra této gamesky je totiž až nevídaně kouzelná a skvěle podtrhuje hratelnost. Technické zpracování je samozřejmě na velmi slušné úrovni. O to více překvapí, že celý počin je vytvořen v oblíbeném Game Makeru. Sečteno podrženo, Liquisity je velmi kvalitní kousek, jenž mě překvapil v mnoha ohledech a výsledné hodnocení je tedy zcela zasloužené. Máte-li rádi kvalitní gamesky, pak rozhodně stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Liquisity Liquisity Liquisity Liquisity Liquisity

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce