recenze

Clonk

Clonk

Originální akčně strategická gamesa pro 2 hráče na jednom počítači - veďte své Clonky do boje proti nepřátelům a využijte veškerého svého důvtipu k jejich poražení - házejte kameny a výbušniny, utíkejte před dešťěm a monstry a používejte katapulty!
Kdysi kdesi v daleké zemi žili malí roztomilí tvorečkové zvaní Clonkové. Dlouho obývali svoji rodnou planetku mírumilovně, avšak brzy se přemnožili a začali mezi sebou navzájem bojovat o cenná území. Vy se ke slovu dostáváte právě v této chvíli a vaším cílem je porazit nepřátelský rod v sérii více či méně krvavých bitev.

Základ herního principu je vcelku jednoduchý – ovládáte svého kapitána a jemu přidruženou skupinku Clonků. Pomocí klávesnice ovládáte jejich pohyby a akce (ovládání popsáno níže). Cílem zpravidla bývá nějakým způsobem zabít nepřátelského kapitána a nenechat si zabít toho svého. Nejjednodušší metodou je naklusat k němu se svým mužstvem a ti se již postarají o „ruční práci“. Také je možné vrhat všemožně se vyskytující kameny, které mohou protivníka dost oslabit a rozprášit jeho armádu. Každá mapa se liší v mnoha ohledech a možností nastavení je poměrně hodně, takže o variabilitu není nouze. Někde je možno například nalézt tzv. Flintstone, což je vlastně výbušný kámen, po jehož vržení dojde k menší explozi. Jinde se zase vyskytují monstra, která dokáží vašim miláčkům pěkně pocuchat nervy. Oživení také způsobí déšť, neboť začne zatápět nížiny a tunely a vaši clonkové se mohou utopit! Na některých mapách je zase možné schovat se v případě ohrožení do vašeho hradu a doléčit si tak životy.

Příležitostí taktizovat a plánovat je skutečně nemálo a mohu vám zaručit, že ve dvou hráčích na jednom počítači se budete vskutku dobře bavit. Grafické zpracování je sice starší, ale to by vás nemělo odradit tuhle zajímavou gamesku vyzkoušet!

Poznámka: k aktivování freeware verze je třeba ve hře zadat kód, který naleznete v souboru Freeware.txt v adresáři hry.

Ovládání:
Y,1 - kapitán jde doleva
X,2 - kapitán se zastaví.
C,3 - kapitán jde doprava
A,4 - mužstvo jde doleva
S,5 - mužstvo se seskupí a zastaví.
D,6 - mužstvo jde doprava
Q,7 - všichni clonkové vyskočí
W,8 - všichni clonkové vrhnou kámen
E,9 - kapitán začne kopat

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

PITfire | 27.12.05 v 20:45

hmmmm já nevim ale clonk planet je fakt hustej :)


galerie

Clonk Clonk Clonk Clonk

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce