recenze

Blast Radius

Blast Radius

Máte rádi vesmírné střílečky? V tom případě je následující titul určený právě vám. I když nedosahuje kvalit většiny konkurentů, rozhodně nemusíte být smutní. Hratelnost, stejně jako atmosféra, totiž není k zahození. Tak vzhůru do boje!
Když jsme tu měli nedávno hru Stargunner, s radostí jsem začal vzpomínat na doby, kdy herní trhl začala zaplavovat jedná vesmírná střílečka za druhou. Tato doba je už bohužel dávno pryč. Přesto se i dnes objeví velmi zdařilé kousky a takový Storm Angel či Jets'n'Guns jistě mluví za vše.

Laťka, kterou výše popsané hry nasadily, se ovšem velice těžko překonává a už hned takhle na úvod musím říci, že Blaster Radius ji v žádném případě nepřekoná. Jejich kvalit jednoznačně nedosahuje. Na druhou stranu se u dnešní hry jedná o čistokrevný freeware, takže tento nedostatek v podobě slabšího zpracování je tak alespoň částečně vynahrazen. Se žádnou extra grafickou podívanou tedy nepočítejte. Vizuální stránka je zcela průměrná. Trochu lépe je na tom hudba. U zvuků si pochvalu zaslouží zejména komentář. Vraťme se ale k náplni. Ta je, jak to tak u většiny her tohoto žánru bývá zvykem, velice prostá. V podstatě se musíte prostřílet spoustou nepřátel a v závěru si to rozdat se samotným bosem. Takto poté musíte postupovat i v dalších částech a jakmile se dostanete na závěr, můžete si směle vychutnat zasloužené finále. Princip se tedy nezměnil. Vrhněme se raději na popis detailů. Za své snažení získáváte bodové ohodnocení a z některých protivníků vypadávají bonusy. Jejich systém je velice zajímavý. Žádný konkrétní bonus totiž nikdy nevypadne. Vždy můžete sebrat pouze objekt, připomínající trochu topinku, který se vám vždy uschová do vašeho vlastnictví. To vidíte v levé horní části obrazovky, kde je celkově osm variant. Pokud seberete první objekt, první čtvereček změní barvu na modrou. Pokud si tento bonus budete přát, můžete ho aktivovat. Vyčkáte-li a z nepřítele seberete další objekt, modrý čtvereček se posune doprava a opět můžete zvážit, zda-li daný bonus využijete nebo opět vyčkáte. Takto si můžete svůj bojový arzenál upravovat kdykoliv se vám jen zlíbí.

Jistě potěší také fakt, že najednou můžou hrát až tři hráči. Umělá inteligence bohužel přítomná není, takže budete-li chtít tuto možnost využít, budete muset pozvat vaše kamarády k sobě domů. Ve hře totiž je multiplayer vyřešen pouze u jednoho počítače, což ale v žádném případě nevadí. Kláves k ovládání totiž není potřeba mnoho. Celkově lze o Blaster Radius říci, že se jedná o kvalitní kousek, který by neměl chybět ve sbírce žádného příznivce žánru. Bohužel nepřináší v podstatě nic nového a tak můžete počítat s tím, že se stereotyp dostaví poměrně rychle. Konečné rozhodnutí tedy závisí pouze na vás.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Kahi | 28.09.05 v 20:39

Hlavní problém této hry tkví dle mne v tom, že v pokud umřete, zrodíte se zcela nazí, neboli bez zbraní a upgradů, které jste dosud nastřádali. A s výchozí zbraní je v pozdějších levelech nesnadné přežít byť jen pár vteřin.


galerie

Blast Radius Blast Radius Blast Radius Blast Radius