recenze

Clouds Kingdom

Clouds Kingdom

Odreagovaček není nikdy dost a jednu takovou vám právě teď přinášíme. V roli sympatického týpka bude vaším úkolem posbírat krystaly a dostat se na konec levelu. I když hra nedisponuje svojí propracovaností, o porci zábavy ošizeni rozhodně nebudete.
Žánr plošinovek v poslední době zaznamenal velký rozkvět. Kromě známého instalatéra Maria a jemu podobným hrám se totiž na monitorech počítačů objevily velmi zajímavé a návykové tituly, které dokázaly tento žánr oživit. Jedná se například o Eternal Daughter, Akuji the Demon či třeba o A Game with a Kitty.

Všechny výše popsané kousky se mohou pyšnit svojí propracovaností a možnostmi, které ovšem v Clouds Kingdom nehledejte. Jedná se totiž o plošinovku ve své tradiční podobě, která toho na první pohled mnoho nenabízí. Jak ale jistě víte, zdání může klamat. Pojďme si tedy říci, oč vlastně jde. Vy se ocitáte v kůži jedné sympatické postavičky, na první pohled připomínající ninju, a váš úkol bude velmi jednoduchý. V každém levelu, v němž se budete nacházet, musíte postupně překonat většinu překážek a posbírat diamanty. Překážky zde budou tvořeny převážně bodláky. Jakmile se ho jen dotknete, automaticky ztrácíte jeden ze svých tří životů, které na začátku dostanete k dispozici. Trochu divné ovšem je, že tento počet není zaznamenán na obrazovce a hráč tak velmi snadno nabude dojmu, že má k dispozici nekonečný počet životů. Není tomu tak! Jakmile tedy budete neopatrní, konec pocítíte na vlastní kůži. Vyjma překážek můžete narazit i na pomůcky. Jedná se většinou o svisle jezdící plošiny nebo teleporty, které vás dostanou do dalších částí. Jakmile budete mít všechny krystaly posbírané, nebude trvat dlouho a vy narazíte na dveře označené nápisem Exit, ústící do dalšího levelu.

Bohužel hra má velmi nepěknou slabinu co se týče velikosti hracího okna. Pouhopouhých 320x200 pixelů dnes nikoho nenadchne. Velmi rychle si na vše ale můžete zvyknout. Až na tento nedostatek si jinak technické zpracování zaslouží pochvalu. Grafika je příjemná, stejně tak jako hudební složka. Výhodou je poměrně malá velikost archívu. Obtížnost je poměrně vyrovnaná. Mám-li to nějak pěkně uzavřít, pak vězte, že hledáte-li příjemnou odreagovačku, pak je vaše hledání u konce. Clouds Kingdom nabízí skutečně vše, co si od podobné hry můžete čekat. Tak vzhůru do toho.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Clouds Kingdom Clouds Kingdom Clouds Kingdom Clouds Kingdom

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce