recenze

Night of a Hermit

Night of a Hermit

Dědictví je mnohdy věc zajímavá, ovšem vše by se mělo projednávat rozumně a hlavně rychle. Herman Toothrot ale zprávu o tom, že se stal dědicem, obdržel poměrně netradičně a hlavně pozdě. To ale ještě netuší, že ta pravá překvapení ho teprve čekají!
Herman Toothrot. Že vám tahle postava nic neříká? Pak jste pravděpodobně nikdy neslyšeli o společnosti Lucas Arts a jejich sérii Monkey Island, kde se právě Herman objevil. Je-li tomu jinak, což tak trochu předpokládám, pak vězte, že Herman spokojeně žil na svém ostrůvku do doby, než mu přišel dopis v láhvi. Stálo v něm, že přišel k velkému dědictví – novému příbytku. Tato informace je ovšem asi tak aktuální, jako zpráva, že vesmírná stanice Mir padá k zemi! Než se pan Toothrot do tohoto domečku konečně dostal, aby si spokojeně převzal svůj majetek, zjistil, že situace se pěkně zkomplikovala. Jeho domeček totiž obsadilo několik podnikavých lidí, kteří z tohoto příbytku vybudovali prosperující hotel.

Tak asi těmito slovy lze ve stručnosti charakterizovat příběh. Váš úkol je samozřejmě vše důkladně prozkoumat a domoci se svých práv. Nic nebude ovšem tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Do cesty se vám staví plno překážek a bude záležet pouze na vás, jak se s nimi vypořádáte. Poradím vám, že vše je postavené na klasickém Lucas Arts motivu, takže holdovali jste těmto hrám, pak jste ve velmi znatelné výhodě. Celá cesta až do cíle je skutečně okořeněná nespočtem vtípků, za které by se nemusel stydět i leckterý bavič. Autorem projektu je Roy Lazarovich a do hry toho zakomponoval mnohem více, než by se dalo čekat. V gamesce tak můžete narazit na Easter Eggy. Pokud vám to nic neříká, pak vězte, že se jedná o úkoly, jež nejsou pro dohrání nezbytné, ale které rozhodně pobaví. Co se týče celkové obtížnosti, tak na tom je hra poměrně dobře. Hádanky jsou vesměs logické a v průběhu hry by neměly nastat vůbec žádné komplikace. Pokud na nějaké narazíte, pak bez obav využijte náš návod, ve kterém ovšem není zahrnuto řešení již zmíněných Easter Eggů!

Celkové technické zpracování trochu pokulhává. Grafika není špatná, stejně jako hudba a zvuky. Ovšem verze pod Windows trpí značnou nestabilitou, a proto doporučuji pravidelně ukládat. Chcete-li se vyhnout zbytečným komplikacím, doporučuji raději spustit verzi pod DOS, jež je naprosto bez problémů. Night of a Hermit je adventura, která se rozhodně povedla. Je zábavná, dobře hratelná a společnosti Lucas Arts dokazuje, že jejich odkaz, jenž vytvořili, žije i nadále. Jste-li fanouškem adventur, pak stažení opět doporučujeme a nebýt skutečně několika chybiček, mohli bychom výsledné hodnocení popohnat mnohem výše.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Radek Tomášek | 19.10.05 v 19:12

Jestli neběží ta windows verze, zkus normálně spustit tu verzi pro DOS (normálně ve Windows, tam běží úplně normálně a je dokonce stabilnější)....

sarka | 19.10.05 v 07:24

Celkem zajímavy ale vubec mi to nejde


galerie

Night of a Hermit Night of a Hermit Night of a Hermit Night of a Hermit Night of a Hermit