recenze

Virtual Curling

Virtual Curling

Simulace metané se na našich monitorech neobjevila už hezkou řádku měsíců, což je vzhledem k mimořádnosti tohoto sportu jednoznačně škoda. Virtual Curling přichází v době tropických veder, a hráče alespoň trochu připraví na zimu.
Curling, neboli hezky česky „metaná“, nepatří v našich končinách mezi nejhojněji vyhledávanou zábavu. Tento oblíbený olympijský sport nicméně slaví jinde ve světě poměrně značné úspěchy, a proto nevidím důvod, proč bychom ho my, hráči počítačových her, měli ignorovat. Tedy ne, že bych vás nyní hnal na zimní stadiony (sezóna stejně ještě nezačala), bohatě postačí nová hra Virtual Curling, která nám krásy tohoto zimního sportu názorně představí.

Pravidla jsou pochopitelně stejná jako ve skutečnosti, takže jen ve stručnosti; hrajete proti počítačovému protivníkovi, kterého musíte porazit co nejpřesnějšími trefami kamenů na vyznačený terč. Obecně platí pravidlo čím blíže středu, tím lépe (více bodů). Jednotlivé kameny do sebe pochopitelně narážejí, a vyhazují se z dráhy – nemalou roli tedy hraje také taktika.

Hru ovládáte pomocí myši. Pohybem určujete směr, kliknutím pak tvrdost hodu. Zní to možná jednoduše, ale jednoduché to určitě není – protivník má evidentně nahráno více než vy. Virtual Curling je i přes jednoduchou grafiku (víc ani není potřeba) a absenci hudby poměrně slušně hratelný kousek, který na několik minut určitě pobaví.

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

elf

elf | 20.01.15 v 17:41

koho to může bavit, mě ne.


galerie

Virtual Curling Virtual Curling Virtual Curling