recenze

Sauerbraten

Sauerbraten

Revoluční titul Cube zůstane zaryt pod kůží mnoha hráčů. Neskutečně chytlavá střílečka z prvního pohledu zaujala téměř každého. Stejně tak její autoři, kteří po vydání Cube pilně pracovali na titulu Sauerbraten, jenž má být další herní bombou.
Pamatujete si na revoluční freeware střílečku Cube? Dle mnohých hráčů je právě tento titul vůbec nejlepší FPS kousek, jenž freeware scénu posunul zase o kousek dál. Autoři však na vavřínech v žádném případě neusnuli. O tom ostatně svědčí i titul Sauerbraten, který je na tom kvalitativně podobně jako již zmiňovaný Cube. Nebo je snad ještě lepší?

Sauerbraten je na první pohled podobný hrám jako Quake 3 či Unreal. Sami nebudete dlouho věřit, že se jedná vlastně o freewarovku. Titul je velice svižný. Zastavíte se jenom tehdy, pokud vám do cesty vstoupí nepřítel. Těch hra nabízí celkem zajímavé množství; od obyčejných vojáků, až po nejrůznější draky a jinou podobnou havěť. Na tyhle potvory je hlavní hrdina vybaven celkem slušnou řádkou zbraní, od základní pistole, přes kulomety a brokovnice, až po nechutně účinný raketomet. Pokud však ani toto nezabere, můžete se spolehnout na vlastní pěsti (nedoporučuje se). Hlavní předností Sauerbratena je také počet arén, kterých je rovnou několik desítek; všechny perfektně navržené a prokládané různými skokánky a plošinkami.

Po technické stránce představuje titul naprostou špičku žánru. Graficky se hra podobá nejvíce zřejmě Quakeovi a jemu podobným střílečkám. Dokud to sami neuvidíte, jen těžko uvěříte. Ozvučení představuje průměr, hudba bohužel chybí zcela. Jinak je vše v naprostém pořádku; jestli se vám líbil Cube, Sauerbraten je pro vás jasnou volbou…

Dodatek: Aktualizovali jsme archív a nyní je tak k dispozici velice slušně vylepšená verze, plná zajímavých vylepšení. Stahujte, bavte se!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

spokler | 23.02.12 v 14:38

dobra hra na ,,windows 7,,

filip | 07.02.09 v 11:52

čau do to chce!

hary | 11.11.07 v 15:25

Sekání obrazu, příšery které zabiješ a po půlminutě nakonec padnou, přes cihelnou zeď vyčuhuje pohyb z vedlejších místností ... .V době PMD-ček by to byla určitě bomba. Prostě krávovina.

Dolly | 15.12.06 v 11:16

Čečtina www.slms.wz.cz

Dolly | 15.11.06 v 11:59

Na adrese WWW.SLMS.WZ.CZ v oddělení SOFTWARE>2D>PODPORA... je k stáhnutí čeština na tuhle hru!!!!

Mareq | 25.06.06 v 18:23

Akym sposobom sa to da zahrat po nete. Poradite???

Ramses | 30.08.05 v 17:48

Mě to dělá to samé co Montymu.
POMOC!!!!!!

Monty | 22.08.05 v 11:13

Mě bohužel nejde vůbec spustit. Po kliknutí na soubor sauerbraten.bat se objevít tato hláška:
sauerbraten fatal error - no texture_env_combine extension! ()

co s tím?

Milda | 22.08.05 v 09:41

Hra je na ....

Ado | 21.08.05 v 08:34

Určite sťahujte - v recenzii nebol spomenutý perfekný, jednoduchý 3D editor! Poviem vám, editovanie 3D levelov ešte NIKDY nebolo tak zábavné a jednoduché! Za pár sekúnd si vytvoríte stavby, aké chcete a dá sa povedať, že editovanie je vlastne asi 50% náplne celej hry.


galerie

Sauerbraten Sauerbraten Sauerbraten Sauerbraten

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce