recenze

XOR

XOR

XOR je název originální, bludišťo-logické hry. Budete si razit cestu bludištěm hned dvěma figurkami naráz a přitom dávat pozor na padající ryby a létající slepice!
XOR je hrou poměrně starou. Jedná se o titul z roku 1987, původně od Astral Software. Její nový remake od Ovine je ale dodnes skvělou zábavou na dlouhé hodiny, protože ačkoli nabízí jen několik levelů, je hrou neobvykle těžkou.

Princip hry spočívá v tom, že musíte v bludišti posbírat všechny masky. Jak se budete po bludišti pohybovat, celkem záhy budete mít kompletní mapu bludiště se všemi chodbami i maskami. Dostat se k nim přesto nebude nijak jednoduché. Mapa nelže, ale levely jsou tak navržené, že mapa naschvál mate. Základním prvkem hned po zdech jsou totiž kostky, kterými se dá projít buď pouze ve vertikálním nebo jen horizontálním směru. Těmi jsou chodby zacpány, ale nejsou zaneseny v mapě. Aby to nebylo tak jednoduché, máte k dispozici hned dva štíty, kterými bludiště procházíte. Mezi těmi sice můžete libovolně přepínat, ovšem máte pro oba společně omezený počet kroků.

Do toho jsou v chodbách labyrintu umístěny ryby padající směrem dolů, slepice jedoucí vlevo, teleporty nebo třeba panenky, které jedou až ke stěně, pokud do nich strčíte. To vše vám komplikuje život a vězte, že tuhle hru jen tak nedohrajete!

stáhnout hru
Yipp

autor
/ Yipp

Skóre

86 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Martin Kovář | 26.09.05 v 23:26

zksute lépe popsat problém

Míla | 23.08.05 v 08:31

nejde mi to spustit.nevím jak na to. poradí mi někdo?

johny dean | 07.08.05 v 15:12

Docela dobrýýý, né?


galerie

XOR XOR XOR XOR

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce