recenze

Alpha Strike: Retribution

Alpha Strike: Retribution

Perfektní 2D střílečka s raketou by si měla najít cestu na monitor každého milovníka tohoto žánru. Už jsem si vážně myslel, že něco takového vyhynulo po přeslici.
Synonymum slova „smažení“ znamená v herní hantýrce prožít velmi pěkný, obvykle ničím nerušený herní zážitek. V časech mého pařanského mládí se tímto slovem kromě již zmíněného označovala super rozkoš umocněná zničením (sestřelením, eliminováním, anihilováním) něčeho pohyblivého, co mělo za úkol to samé udělat vám.

Abych nezastíral - o této střílečce jsem se už něco dozvěděl při obvyklém brouzdání po Síti a po shlédnutí několika screenů jsem se rozhodl ji zrecenzovat. Pln očekávání jsem těch devět mega rozvinul na svůj hard disk a...spadly mi Windows. Rozhořčeně jsem chtěl hru vyhodit, nebýt poznatku, že můj malý synek objevuje svět v podobě tlačítka s nápisem reset na té bílé bedně, která pořád tak divně hučí. Samozřejmě výpadek zavinil on a nikoliv hra, což se mi upřímně ulevilo. Přímou cestou Windows – Start Menu – Alpha Strike Retribution – jsem se dostal do hry a co vám budu povídat! Hra běží jako po másle, raketka se ovládá skvěle, detailně renderované asteroidy a emzáci se na nás řítí ze všech stran a scrolující pozadí je vyvedeno jedna báseň. „Smažil“ jsem hru přes hodinu v kuse a v těch chvílích se pro mne zastavil svět. Koncentrace ruku v ruce s motivací hru dohrát je tím nejsprávnějším hnacím motorem každé dobře udělané gamesy.

Zcela neparanoidní chlapíci z Paranoid Software odvedli hodně dobrou práci. Nevím sice, jak dlouhou dobu se výrobou Alpha Strike Retribution zabývali, nicméně přijít tento produkt o pár let dříve na komerční trh, zřejmě by si nějaký ten větší dolárek vydělali. Více takových, více takových….

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Alpha Strike: Retribution Alpha Strike: Retribution Alpha Strike: Retribution Alpha Strike: Retribution Alpha Strike: Retribution