recenze

Ork Attack: The Return

Ork Attack: The Return

Orkové útočí a vy jim v tom za každou cenu budete muset zabránit! Jako první vám přinášíme recenzi na nový počin od Acoders, kde se ocitáte v kůži obránce a bojechtivým protivníkům budete muset ukázat, zač je toho loket!
Orkové! Tak tato stvoření jsou vám jistě moc dobře známá, neboť jste se s nimi mohli setkat ve spoustě hrách. Popularitu si ovšem získali až v sérii Warcraft, kde o nich bylo slyšet téměř na každém kroku. Tyto nazelenalé mužíčky, které kromě ošklivého zápachu spojuje i touha vítězit, jsem ale nezmiňoval jen tak nadarmo. V dnešní hře totiž budou hrát zcela zásadní roli a co přesně půjde, si povíme na několika následujících řádcích.

Představte si situaci, kdy se ocitáte v roli obránce. Jste sám a nemilosrdní útočníci se chystají dobýt vaše území. Možná vám má předchozí slova budou připadat trochu podivná, ovšem přesně takto vypadá situace v dnešní gamesce. Vy se ocitáte v kůži sympatického rytíře, jenž má svoje teritorium na různě situovaných hradbách, které se budou snažit dobýt již zmínění krvelační Orkové. Ti se budou pohybovat podél hradeb a čas od času se po nich pokusí vylézt a dobýt vše, co jim přijde pod ruku a jak je jistě z mých předešlých slov patrné, budete jim v tom muset zabránit. Jak to tedy udělat? Na obou koncích hradeb se nachází věžička, která zaujme svým otvorem. Pokud se k němu přiblížíte, vypadne z něho sud. Ten musíte uchopit a jakmile uvidíte šplhajícího Orka, co nejrychleji se ho musíte pokusit tímto sudem zasáhnout a získat tak nějaký ten cenný bod k dobru.

Jednotlivý protivníci se zde nacházejí v mnoha variantách. Na ty nejtužší – bossy, narazíte pouze v pozdějších fázích hry. Než se tam probojujete, budete si muset poradit s většinou klasických oponentů, kteří jsou tvořeni vzhledově nesympatickými pěšáky. Čas od času se objeví nějaký mnich. Zasáhnete-li ho, automaticky zlikvidujete všechny Orky, co se v danou chvíli nacházejí na obrazovce. Protivníky můžete zasáhnout i za chůze, kdy netrpělivě chodí kolem hradby a čekají na svojí příležitost. Ne všechny protivníky zlikvidujete stejně snadno. Někteří z nich mají helmu a k likvidaci budou potřebné dvě rány. Jiní naopak o dobývání nebudou projevovat zájem a budete-li si chtít bodově přilepšit, budete se je muset pokusit zasáhnout přímo při jejich chůzi. Problém ovšem nastane, dostane-li se nepřítel až na vrchol a pozvolna se bude řítit k vám.

V průběhu hry si jistě všimnete toho, že jedna z věžiček pokaždé svítí. Pokud stisknete tlačítko pro akci a zároveň kurzorovou šipku nahoru, ze svíticího okna vám přiletí meč a právě s touto zbraní budete moci takto troufalé nepřátele zabít. Bude potřeba ovšem vydat dvě rychlé rány, takže zbytečně neotálejte, aby nenastal konec hry. Když budete v zabíjení i nadále úspěšní, po nějakém čase se z okna objeví hůl, díky níž budete moci postoupit do další úrovně, kde budete muset své snažení zopakovat. Čas od času se objeví mezihra, ale co v nich bude vaším úkolem, raději neprozradím, ať nepřijdete o zajímavé překvapení ;). Jakmile skončíte, můžete si své score poslat na internet a porovnat si ho s ostatními. Rád bych se taky zmínil o audio stránce, která díky líbivému zpracování dokresluje tu správnou atmosféru a zvyšuje už tak výbornou hratelnost.

Vše podstatné jsem již zmínil a myslím, že pro dnešek není důvod recenzi natahovat. Ork Attack: The Return, jak zní název dnešní gamesky, patří mezi ty lepší kousky a mohu ho jen vřele doporučit každému, zejména pak hráčům jednodušších hříček, neboť právě do této kategorie lze tuto gamesu zařadit! Tak jen směle do toho ;).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Ork Attack: The Return Ork Attack: The Return Ork Attack: The Return Ork Attack: The Return Ork Attack: The Return