recenze

Wunda Flossy

Wunda Flossy

Nudí vás hry se složitým ovládáním? V tom případě zbystřete! Máme zde další hru, jež se zúčastnila soutěže One Switch Competition a k ovládání vám tak opět postačí jen jedna klávesa. Vaším úkolem samozřejmě nebude nic jiného, než dostat se co nejdále.
Hry, ovladatelné jednou klávesou! Tak přesně takovéto kousky se nám v poslední době pěkně nahromadily a to díky soutěži One Switch Competition, pořádané webem Retro Remakes. Jistě si teda pamatujete hry jako Jet Boarder, We Will (Chuck) Rock You či třeba nedávnou hříčku Sky Puppy. Dnes tu máme ale hru Wunda Flossy, která vám nabídne možnost stát se na chvilku vesmírným poutníkem.

Server Retro Remakes se zaměřuje na remake starších titulů. Pro různé vývojáře tedy pořádá soutěže, v nichž se ukáže, komu se nejlépe podařilo zpracovat danou hru. Autoři dnešní gamesky – tým Ovine by Design, se rozhodli přepracovat starší hru Wunda Walter, kterou si možná někteří z vás pamatují ještě z dob osmibitů, neboť tento kousek spatřil světlo světa v roce 1984. V úvodu jsem dále zmiňoval, že se budete moci ocitnout v kůži vesmírného poutníka. Říká se, že vzhled nehraje roli, ovšem tentokrát tomu myslím bude úplně jinak. Tento „poutník“ totiž svojí vizáží dokáže jistě nejednoho z vás pobavit a možná vás i trochu rozptýlí od hlavního úkolu, jehož splnění bude vyžadovat notnou dávku zručnosti! Ve své podstatě je ovšem jednoduchý. Za každou cenu budete muset sbírat svítící krystaly, které se nacházejí různě rozházené po zemi.

Vaše postava bude neustále v pohybu a pokud stisknete tlačítko pro akci, začne levitovat, čehož musíte využít, protože v cestě stojí spousta překážek, kterým se budete muset velkým obloukem vyhnout a ten velký oblouk myslím doslova, protože tyto překážky tvoří poměrně zvláštní sopečné krátery, jež jsou charakteristické svým výškovým rozdílem a které budete muset chtě nechtě přeskočit, nechcete-li přijít o jeden ze svých virtuálních životů. Musíte se tedy snažit sbírat již zmíněné krystaly, jež jsou umístěné právě mezi těmito krátery a zároveň se snažit do ničeho nenabourat a tedy vše co půjde, přeskakovat. Ovšem nemyslete si, že i když budete velmi pozorní, budete mít vyhráno! Ve vzduchu totiž neustále létají protézy a budete-li nešikovní a dotknete-li se jich, opět počítejte ze ztrátou jednoho ze svých životů. Ty jsou umístěné v pravé dolní části obrazovky a jakmile jejich počet klesne na nulu a vy „vypotřebujete“ i ten poslední, automaticky končíte a jediné, co budete moci udělat, je zvěčnit si své score vložením svých iniciálů.

Tyto body získáváte právě za sběr krystalů. Bodování se liší v závislosti na tom, jakou obtížnost si zvolíte. Volit můžete z celkově tří možností a jednotlivé varianty se budou lišit v rychlosti hry. Za sběr jednotlivých krystalů se vám kromě bodů na kontě bude drobě vylepšovat i počet vašich životů. Toto vylepšení je znázorněno v podobě bílé pásky, která je umístěná těsně nad scorem a vám, pokud v průběhu nenarazíte na překážku, po čase přibude jeden život k dobru. Hra samozřejmě nemá pevně daný konec. Ten nastane pouze v případě, že vám dojdou všechny životy a zjistíte své výsledné score, s nímž se pak můžete pochlubit svým kamarádům. Z mých slov je vám jistě patrné, že Wunda Flossy nebudou vyžadovat po hráči nějak přehnaně velké nároky, což je fakt, který potěší zejména příznivce oddechovek, pro něž je následující hra určená především. Ovšem nic extra si od toho neslibujte! Nepatříte-li mezi příznivce těchto hříček, pak raději sáhněte po něčem jiném. Třeba po již zmíněné nedávné hříčce Sky Puppy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Wunda Flossy Wunda Flossy Wunda Flossy Wunda Flossy Wunda Flossy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce