recenze

Bump n' Jump

Bump n' Jump

Dnes budete mít možnost opět pořádně se vyřádit. Se svým závodním speciálem totiž budete moci kromě rychlé jízdy také skákat! Odreagujte se tedy od všech těch náročných her a vychutnejte si porci kvalitní zábavy!
Závodní hry jsou žánr, který již řadu let patří mezi velmi oblíbené. Tento fakt je znám a spousta autorů se snaží vytvářet takovéto hry a vydělat na nich nějakou tu korunu. Naštěstí je i spousta freeware autorů, kteří tyto hry tvoří jen tak pro radost, což se pak velmi projeví na kvalitě. Ostatně, vzpomeňme na takový ETV Racer, Stunt Playground, Chase HQ2 Evolution či třeba na Arcade Racing, u nichž se kvalita nezapře, byť se většinou jedná o klasický námět a jste-li věrní hrám z tohoto žánru, pak vám v podstatě nic nového nepřinesou. Dneska bude ale situace trochu jiná, a to z jednoho prostého důvodu. Bump n' Jump jsou sice závodní hrou, ovšem přináší několik originálních prvků, o nichž stojí za to se zmínit!

Protože jde o závodní hru, důležitou roli by měl hrát dopravní prostředek. Hlavní roli tentokrát obsadil závodní speciál. Kdo z vás hrál komerční hru Mafia, jistě bude hned v obraze, neboť právě ten mi ho nejvíce připomínal. No a váš úkol velice jednoduchý – za každou cenu budete muset získat co nejvíce bodů! Kolem vás bude neustále jezdit kvantum aut, k nimž se stačí přiblížit a jemně do nich „šťouchnout“. Budete-li úspěšní, soupeřovo auto narazí do mantinelu, vybouchne a vám přibude několik bodů k dobru a takhle to v podstatě můžete provozovat i nadále, dokud jednoduše nedorazíte do cíle. Ovšem nemyslete si, že cesta do cíle bude jednoduchá. Každá, z celkového počtu dvaceti lokací, totiž v sobě skrývá velmi mnoho překážek a bude záležet pouze a jen na vaší šikovnosti, jak se s nimi vypořádáte.

Ty jednodušší z nich ve většině případů objedete, neboť rychlost vašeho vozidla není zase nějak extra závratná a v podstatě jen lehce překročí hodnotu dvou set kilometrů za hodinu. V podstatě se jedná o jednoduché zátarasy, které blokují buďto střed vozovky nebo její okraje. Někdy ovšem dojde k tomu, že vozovka, po níž pojedete, bude rozdělena na několik částí, mezi nimiž bude obrovská díra. V klasických závodech by to jistě byl problém a závod by musel být zastaven, ovšem zde na klasiku zapomeňte! S vaším autem totiž můžete skákat a to poměrně vysoko, takže by neměl být vůbec žádný problém tyto překážky zdolat. Samozřejmě ne vždy to půjde úplně snadno a někdy bude takovéto skákání vyžadovat poměrně přesné načasování. Kromě ostatních aspektů budete muset dbát zejména na přesnost. Dávejte tedy pozor, ať nezačnete zbytečně ztrácet životy. Hra má sice 20 levelů, u nichž se postupně střídá roční období, ale může se klidně stát, že skončíte třeba v polovině, neboť při ztrátě všech životů automaticky končíte a těšit se tak můžete pouze ze získaných bodů. Budete-li ovšem dostatečně zruční, tak při překonání posledního levelu se automaticky vracíte do toho prvního, ovšem s tím rozdílem, že se vám score nevynuluje a vy tak můžete pokračovat i nadále.

Možností je samozřejmě více, ale jmenování všech by bylo jen nošením vody na diskotéku! Bump n' Jump je jednoduše hra, která má spád a zatraceně dobře se hraje. Připočteme-li k tomu výborné technické zpracování, není co řešit. Ostatně, vyzkoušejte a podělte se o svůj názor v diskuzi ;).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

alloy_28 | 09.07.05 v 03:25

idontknow


galerie

Bump n' Jump Bump n' Jump Bump n' Jump Bump n' Jump Bump n' Jump

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce