recenze

DownCounter

DownCounter

Svět je na pokraji zkázy. Zaplněn mutanty se každým dnem mění v ještě větší peklo. Představte si, jak do takového pekla vhodíte sněhovou kouli v podobě akční postavy jménem Ania. Má šanci uspět a zachránit tak vše před pohromou? Vžijte se do její role!
Budoucnost vidíme každý jinak, ale všichni ve skrytu duše tiše doufáme, že nebude taková, jakou jí implantují vývojáři do svých her. Jako příklad berme dnešní akční střílečku, která je situována do roku 2032, kdy si neposední vědátoři hráli s geny a jak už to tak většinou dopadá, užitek z toho nebyl. Místo něj se na světlo světa podívala nemalá skupinka mutantů, kteří se rozhodli, že chtějí tvořit 100% obyvatelstva naší planety. S tím se však žádný člověk nehodlal smířit a hájil své mizivé procento populace. Kladený odpor proti mutantům však netrval příliš dlouho a výsledkem byly dívky jen v využité dívky v červeném spodním prádle, které začaly tvořt novodobou dekoraci ulic naší planety. Jejich životy má teď v rukou jediná postava. Ostřílená dívka jménem Ania!

Po shlédnutí intra jsem věděl, že mě čeká opravdu kvalitní akční dílko. Menu ala Fallout ve mně ještě více probudilo ten spokojený pocit a následný vstup do hry ho perfektně doplnil. Jak už intro napovědělo, vaším úkolem je projít několik kol, zachránit všechny uvězněné dívky a hlavně přežít. K seznámení s těmito faktory poslouží první level, který by mohl být pojat jako tutorial. Seznámíte se s pohybem, který jde díky kombinace myš/klávesnice přímo dokonalý. K tomu přidejte střelbu, přemety, které Ania skvěle ovládá a umíte vše.

Začínáte s obyčejným samopalem, ale postupem času se vám dostanou do rukou hračky jako je plamenomet, brokovnice apod. Pokud se setkáte s větším množstvím mutantů, bude se vám hodit granát. Těch máte pochopitelně omezené množství, tudíž je třeba s nimi šetřit a využívat je jen ve chvílích, kdy se jejich použití přímo vnucuje. Prostor, kde se pohybujete, je šikovně vymyšlen ve smyslu vašeho i nepřátelského krytí. K taktickým manévrům lze využívat takřka vše, na co ve hře narazíte, ale rozhodně nejpohodlnější je možnost vyskočit na jeden z kontejnerů a z výšky pokosit vše, co se kolem pohybuje. Bohužel vám to neprojde pokaždé, neboť časem potkáte protivníka, který bude v ruce držet stejnou zbraň jako vy a z kontejneru vás sestřelí.

Mimo mutantů a dalšího zvěrstva pro vás autor přichystal i pasti typu cirkulárky uprostřed cesty. Pochopitelně ji někdo zapomněl vypnout, takže už čeká jen na to, až se v ní projdete. Ze začátku jsem se tomu jen smál, ale když jsem soupeřil s větším množstvím mutantů a pohyboval se na malém prostoru, tak jsem vždy tuto pilu navštívil. Styk s ní vám přinese okamžitou smrt, což je ve hře to nejhorší. Mutanti vám neseberou celý život. Vždy vám něco zbude a za rohem si zdraví doplníte díky povalujícím se lékárničkám. Když zmíním perfektní hratelnost, slušnou grafiku, dostatek zbraní, akční atmosféru a k tomu ještě hudbu naladěnou přímo na tento typ her, mohu s jistotou říci, že DownCounter by se měl usadit v žebříčku našich nejlepších her. Sice ne na vrcholu, ale někde v polovině by pobývat mohl.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Michal | 06.05.06 v 08:54

Je to super hra která se nedá zamítnout


galerie

DownCounter DownCounter DownCounter

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce