recenze

Sky Puppy

Sky Puppy

Slyšeli jste už o létajícím psovi? Nevěříte jeho nadání? Sky Puppy vám dokáže, že je vše možné. K ovládání této zdánlivě jednoduché arkády vám postačí pouze mezerník. Avšak nenechte se zmást, tak jednoduché to zase nebude.
Dnešní hra pochází z dílny dvou autorů, kteří ji stvořili za účelem umístění do RetroRemakes a One Switch Competition. Ať se na to dívám z jakéhokoliv pohledu, ať se snažím proniknout do nitra hry, aby mě více vtáhla, tak se stále tak nebavím a tím pádem si ani nemohu představit nějaké dobré umístění této hry v jakékoliv soutěži a už vůbec ne v One Switch Competition. Všude však hledají různé hry a možná právě Sky Puppy je arkádou, po které většina fanoušků OSC touží.

Jak už začátek mého povídání napověděl, k ovládání hry vám bude stačit pouze mezerník. Dokážu si představit, co se vám teď honí hlavou, ale buďte klidní. Vše je šikovně vymyšleno a věřte nevěřte, mezerník vám postačí. Začínáte na zemi mezi několika klidnými ptáčky, které po chvíli přímo vyděsí záhadná skutečnost. Pes, kterého ovládáte, má schopnost létat a s chutí vzlétá do oblak pomocí svých větších ušisek. Pohybovat se však nebudete stále jen rovně vzhůru. Několik prvních překážek jasně stanoví průběh hry, který už se nebude zdát tak jednoduchý. Pokud psa umístíte na jakoukoliv plošinu, dá se do pohybu, ale nespadne z ní. Tudíž bude chodit od jednoho kraje ke druhému. Toho můžete a někdy musíte využít k přesnému vzlétnutí na další pohybový faktor. Tím jsou šipky, díky kterým se budete dostávat do stran. Využít je však musíte tak, abyste se dostali na další šipky a díky nim k předmětům, které vám vylepšují bodové ohodnocení, na něž se mimochodem hraje.

Už od začátku jsem měl občas problém použít některé šipky tak, abych se nemusel vracet na ty spodní. To mě stálo spoustu času a ve finále se to odrazilo na mém skóre. Myslím, že začátek hry je až příliš nepříjemný, kdy kvůli jedné šipce můžete přijít o skvěle vypracovanou pozici. Čas je navíc neúprosný a při té rychlosti ani není možnost si ho všímat.

Sečteno a podtrženo, začátek Sky Puppy mohl být jednodušší a více nás seznámit s pohybem, používáním šipek apod. Takhle se s problémy někam dostanete, což vás donutí se hry raději zbavit, nebo naopak u ní nervózně trávit více času dokud se někam nedostanete. Ke složitému pohybu ještě přidejte spoustu překážek, a pak už jen doufejte, že budete mít štěstí, na každé šipce strávíte správný čas a někam to dotáhnete.

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

69 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

hypnotyzer

hypnotyzer | 21.02.15 v 09:07

připomíná mi to jeden večerníček o strýčku fidovi

lili | 05.06.07 v 15:39

perfekt§§§§§

Pontius | 28.06.05 v 18:13

Neboj :) Stejně ale věřim, že vyšší procento lidí bude mít se Sky Puppy ze začátku problémy ;) I když nejde o nic hodně náročného... Jde o zvyk :)

Tomus | 28.06.05 v 16:09

:) jo, ale nepodceňuj děti - třeba Mario Forever hrajou moje mladší ségry mnohem líp než já...

Pontius | 28.06.05 v 12:28

Každému jde jiný typ her a zkus to brát z pohledu běžného hráče, pro kterého jsem to psal ;) A ne někoho, kdo tráví u her 24 hodin denně ;)

Tomus | 28.06.05 v 10:56

vždyť začátek je úplná hračka, až tak v půlce prvního levelu začne přituhovat... osobně jsem se dostal zatím do třetího, ale i přes vyšší obtížnost se bavím skvěle. nevím, co bys dělal, kdyby ses narodil do doby spectra, kde byla výjimkou hra, co šla dohrát ;-)


galerie

Sky Puppy Sky Puppy Sky Puppy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce