recenze

Snakey

Snakey

Ano, je to přesně tak, jak myslíte. Další nenažraný had se snaží ucházet se o vaši přízeň. A snaží se vehementně, přináší některá netradiční vylepšení a řešení! Stojí to ale i po tolikáte za to? Proč to nezkusit!
Začnu netradičně tím, že se omluvím, že zde nebudu, jak bývá obvyklé, popisovat, co je to za hru ten had. Nejenom že jich vznikly již stovky, ale mnoho z nás je svého času nechávalo prohánět po displejích svých mobilních telefonů, čili had jako téma bylo probráno tak zevrubně, že už to snad víc ani nejde. Pokud bych měl vzpomenout nějaké zástupce této kategorie z free hříček, tak vám snad poslouží následující odkazy na víceméně dobrá vyvedení, jež jste si mohli stáhnout z našich stránek. Takže např. Deluxe Snake nebo Lutu the Snake a ještě třeba Snake World. Teď už ale dejme slovo dalšímu z nich, hadovi od Generation Stars.

Každému tvůrci, který se rozhodne vyslat na světlo boží nějaký další hadí klon, musí být bezesporu jasné, že pokud se mu nepovede nějaký výjimečný počinek, který by vybočoval ze skutečně dlouhatánské řady ostatních, nebude mít úspěch a navíc se vystavuje i riziku, že se ztrapní tím, že nedovede vytvořit ani dobrého hada. Ačkoli jsem se touhle gameskou, kterou vám dnes předkládám k posouzení zabýval celkem dlouho, stále jsem na pochybách, zda už z řady vybočuje nebo ne. Má totiž své světlé stránky, jenže bohužel i ty horší, které celkový dojem poněkud kazí. Ale po pořádku tedy. Snakey je poměrně malá hříčka, která se celá odbývá v taktéž malém okně, jehož velikost si můžete ověřit na přiložených obrázcích. V zásadě můžete hrát na třech typech „povrchu.“ Jedná se o bludiště se spirálovitě stočenými chodbami, přičemž stěny jsou velmi hustě kladeny, dále o území s poměrně chaotickým uspořádáním stěn a nakonec o zcela volný travnatý povrch. Když vám prozradím, že jakýkoli náraz do stěny znamená konec hry, asi bude jasné, které pole si většina z nás zvolí - alespoň pro začátek. Dále si můžete vybrat jednu ze tří úrovní obtížnosti, ta ovlivňuje rychlost hada a věřte mi, že opravdu pro začátek, než se plně sžijete s ovládáním (nejde tak o klávesy, ale třeba o rychlost reakce na vydaný povel, v každé gamese je ovládání jinak tuhé apod.), je lepší nechat úroveň na lehké.

A pak už začíná to nejdůležitější, tedy samotná honba za prodloužením svého zvířátka. Opět sbíráte potravu, která je ve zde naprosto schematické grafice znázorněna prostým čtverečkem. Je zde ale jeden prvek, který dělá tuto stereotypní činnost přece jen zajímavějším. Čím dřív totiž jídlo uzmete, tím více bodů do skóre získáte. Každý kus potravy má vlastní odpočítávání, přičemž někdy začíná okolo 200, natrefíte však i na bonusové žrádlo, které, pokud jej sežerete včas, obohatí váš bodový stav o pět stovek. Další poměrně netradiční věcí je to, že se vám body přičítají i za pojídání trávy. Pokud projíždíte někudy, kudy ještě dosud ne, připočítá se vám určený počet bodů (hodnota závisí na tom, ve které úrovni jste; do další úrovně postoupíte, když váš had dosáhne maximální velikosti).

Záporem naopak může být technické zpracování, které nepatří rozhodně ke špičce v oboru. Jak jsem již zmínil, grafika je zcela schematická, žádné efekty, ani zajímavá vyvedení háděte nemůžete čekat. Totéž platí i o zvucích, které spíše než doprovod hry připomínají chybová hlášení operačního systému. Pokud jste ale hadofil, který ještě tajně ničí starou Nokii 3330 v honbě za rekordem, pak vám to určitě vadit nebude ani trochu. Pro ostatní musím dodat, že trocha ozvláštnění téhle hříčky by určitě prospěla i hratelnosti, která je jinak čistě průměrná.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Snakey Snakey Snakey Snakey Snakey

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce